Следвайте ни

Популяризират добрите практики в акушерството

viber icon

Осмото издание на "Академия за акушерство", които се проведе в парк-хотел "Санкт Петербург" в Пловдив популяризира добрите световни и европейски практики в този важен сектор в здравеопазването. В него участваха над 250 специалисти от България, както и известни имена и хабилитирани преподаватели от нашата страна и чужбина. Сред тях бяха д-р Благовест Пехливанов, професор Малинова, проф. Милчева, доц. Диана Димитрова и гостите проф. Незиха Бежи и Назифе Шенюрек /Турция/, Антонела Несполи от университета "Бикока" в Милано, Италия.

Тазгодишната среща, организирана традиционно от Алианс на българските акушерки, се състоя под надслов „Акушерката – ключов фактор за женското здраве“. Пловдив бе домакин за първи път на събитие от този род, като изборът му бе повлиян и от партньорството на Медицинския университет, в който се обучават и акушерки. Академията откри Павлина Герина - председател на Алианс на българските акушерки, под звуците на химн на българската акушерка. Прочетен беше и поздравителен адрес  от канцеларията на президента Румен Радев.

Спазена бе и традицията в акушерството за приемственост, при което най-възрастната акушерка, преподавател в медицински университет Пловдив, Мария Петрова, се обърна с вълнуващи думи към младите акушерки да пазят професията и да я работят с любов.

Всяка година събитието с  радост се  посещава и от акушерки от България, които работят в европейските страни и споделят позитивни практики от дейността си там.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?