Следвайте ни

Полиция изненада протеста пред Общинския съвет СНИМКИ

viber icon

Протестиращите срещу назначаването на проф. Мариана Янева за шеф на КОЦ -Пловдив и искащи нов конкурс  бяха решили да не допуснат съветниците до залата на Общината в Пловдив, видя репортер на "Марица". Това е втората поредна сесия, на която те посрещат старейшините.

Гражданите бяха обявили, че ще направят жива верига. Те обаче бяха изненадани от полицаите, които спретнаха кордон и препречиха пътя към входа на Общинския съвет от всички страни. Органите на реда пропускат и в този момент само общински съветници. " Аз съм парламентьор - мен ме пуснаха" пошегува се д-р Веселка Христамян. 

"Тук сме ме не да пречим на работа, а да изразим позиция. Защо се налага полицията да пази съветниците от народа. Трябва органите на реда да пазят интересите на народа", обясниха пред медията ни протестиращите. Според тях няма политическа прозрачност при провеждането на конкурса. 

От време на време те надуват свирките и крещят "Оставка, "Мутри вън". 

На предишната сесия протестиращите поискаха и оставката на шефа на дирекция "Здравеопазване" в Община Пловдив д-р Калин Калинов.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?