Следвайте ни

Подписка във Фейсбук защитава обвинения д-р Георги Кръстев

viber icon

Подписка в покрепа на известния пловдивски лекар д-р Георги Кръстев бе пусната днес във Фейсбук. Това стана чрез следното Отворено писмо:

„Уважаеми дами и господа,

Уважаеми колеги,

Уважаеми граждани,

През последните дни в публичното пространство беше разпространена новина, в която се обвинява и се посочва за виновен колега - лекар, без съответните институции да са се произнесли. 
Подобна практика хвърля сянка върху цялото лекарско съсловие и бележи безвъзвратно репутацията и живота не само на нашия колега, но и на семейството , близките и колегите му. Апелираме в такива случаи, преди информацията да бъде изнесена в публичното пространство, да се изяснят всички обстоятелства по дадения случай, да бъдат чути всички гледни точки. Смятаме, че в една правова държава присъдите се издават от съда.
Всички ние, приятели, колеги и пациенти на д-р Георги Кръстев, подкрепили подписката, най-отговорно заявяваме, че той е изключително уважаван и доказал се професионалист, който многократно е помагал на  всички нас и нашите семейства. Д-р Кръстев е лекар, безрезервно отдаден на призванието си, на своите пациенти и на цялото лекарско съсловие.
Всички ние, го познаваме като честен и отговорен човек и твърдо заяваме моралната си подкрепа към д-р Кръстев.

Медицински работници и пациенти.“

Още в първите минути на разпространението на подписката в подкрепа на д-рГеорги Кръстев се подписаха десетки хора.

Известният пловдивски ортопед д-р Георги Кръстев се разследва от Прокуратурата за издаване на фишиви болнични листове. Днес Райнният съд  в Пловдив го отстрани като председател и член на ЛКК по ортопедия в ДКЦ-1 в Пловдив, въпреки че той обяви пред магистратите, че е подал молба за напускане, и тя е уважена от 27 август. 

"Убеден съм, че и вие журналистите мислите като мен, абсолютно съвестта ми е чиста. Много трудно се доказва невинност, но това не е невъзможно и ще съдействам на институциите за това нещо", заяви д-р Георги Кръстев на излизане от съдебната зала.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Юлия

Юлия

29.08.2020 | 08:42

Господин "Паметлив". Обиждате ме. Не съм никакъв "трол". Просто гледам да съм обективна. Никога не плюя човек преди да съм разбрала истината. И май че трябва да спрем да си чешим езиците на гърба на доктора.

Отговори
2 5
Батко

Батко

29.08.2020 | 06:18

Като те карат да подписваш документи с невярно съдържание и не се махнеш навреме, тъй става. И мен са ме карали да се подписвам, отказвал съм и са ме уволнявали. Като му е бил толкова акъла да си сърба попарата.

Отговори
5 0
Мими

Мими

29.08.2020 | 01:16

Много е съмнителна цялата история. Кой знае какво ще се окаже накрая. Незаконно и неморално е да развяват човека по новините без да е имало разследване, доказателства и съд. Няма такава държава!

Отговори
7 6
Добчо

Добчо

28.08.2020 | 22:55

Докторът не е угодил на някого и това е начинът да се разправят с нвго

Отговори
9 7
Закони

Закони

28.08.2020 | 21:28

Не може една подписка да оневини някой. Оставете раследващи, съд и прокуратура да си свършат работата.

Отговори
13 6
2 години

2 години

28.08.2020 | 21:55

Имали са 2 години, откакто са уведомени от НОИ за случая. Защо не са аи свършили работата за толкова време ? Защо е този медиен театър/цирк, при който гордо цитират, какво са казали свидетелите/измамници ? Защо не си свършат работата, както предлагате и тогава да заклеймяват само един от многото учатници ? Който е нарушил закона да си понесе вината, но нека да не превръщат закона в театър.

Отговори
11 6
!!!

!!!

28.08.2020 | 20:52

Не сте ли чували за разследване, за събиране на доказателства, Защо не обвиняват другите от комисията? Не е сложно да го помислите.

Отговори
15 2
Защо ????

Защо ????

28.08.2020 | 19:28

Защо сега и само за него се говори, като за престъпник, след като както казаха сигнала за случая е подаен от НОИ към институциите през 2018 г. ? До колкото разбрах от наблюдаващия прокурор по случая от дадената пресконференция, по-голямата част от цитираната сума е от други ЛКК комисии. Ако са имали съмнения, че е умишлено виновен , защо още тогава не са го отстранили от ЛКК комисията ? Странното развитие на случая във времето и драматичното му представяне в медиите поражда въпросителни.

Отговори
14 7
Йовчева

Йовчева

28.08.2020 | 19:17

Доктор Кръстев много сме с тебе сме!!!? Заставам и гарантирам за неговата невинност!

Отговори
15 9
Юлия

Юлия

28.08.2020 | 19:04

Заставам твърдо зад д-р Кръстев докато разследващите органи не се произнесат. Колкото и банлно да е- Всеки е невинен до доказване на противното.

Отговори
17 8
Паметлив

Паметлив

28.08.2020 | 20:07

Редовните тролове Йовчева ,Юлия! Започна се, първо подписка после знамена и скелети! Какво има неясно:Издадени и подписани от д-р Кръстев фалшиви болнични листове ! Защо не коментирате факта,а само пишете достоен , ха ха! Защо не си спомните списъка с фалшиви подписи за Петър Стоянов като кандидат за депутат,в резултат на което П. Стоянов кандидатства от Монтана. Кой направи този списък,а?

Отговори
13 10
???

???

28.08.2020 | 20:24

След като са знаели,че е подписвал фалшиви болнични от две години, защо сега го погнаха ? Защо не го отстраниха от ЛКК тогава, а днес ? Освен да помниш не е лошо и да мислиш.

Отговори
14 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?