Следвайте ни

Подкрепящите д-р Кръстев: В една правова държава присъдите се произнасят от съда

viber icon

Участниците в подписката в подкрепа на д-р Георги Кръстев, за чието възникване "Марица" първа писа в петък миналата седмица  излязоха с отворени писмо до институциите. Те се обърнаха към областния управител на Пловдив  Дани Каназирева, кмета на града Здравко Димитров, председателя на БЛС д-р Иван Маджаров, председателя на РК на БЛС Пловдив д-р Атанас Калчев, представители на Районните лекарски колегии и до медиите.  В писмото се казва:

Уважаеми дами и господа, уважаеми колеги, уважаеми граждани.


През последните дни в публичното пространство беше разпространена новина, в която се обвинява и се посочва за виновен колега-лекар без съответните институции да са се произнесли. Подобна практика хвърля сянка върху цялото лекарско съсловие и бележи безвъзвратно репутацията и живота не само на нашия колега, но и на семейството, близките и колегите му. Апелираме в такива случаи преди информацията да бъде изнесена в публичното пространство да се изяснят всички обстоятелства по дадения случай, да бъдат чути всички гледни точки. Смятаме, че в една правова държава присъдите се произнасят от съда.

Всички ние-приятели, пациенти и колеги на д-р Георги Кръстев, подкрепили подписката най-отговорно заявяваме, че той е изключително уважаван и доказал се професионалист, който многократно е помагал на нас и на нашите семейства. Д-р Кръстев е безрезервно отдаден на призванието си, на своите пациенти и на цялото лекарско съсловие.
Всички ние го познаваме като честен и отговорен човек и твърдо заявяваме моралното си подкрепа за д-р |Кръстев.

Следват подписите  на стотици лекари  и пациенти в подкрепа на д-р Георги Кръстев.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Марияна Малинова

Марияна Малинова

13.09.2020 | 12:08

Много злоба и лошотия притежава сънародникът. По-трудно е да вярваш в невинност. За мен Д-р Кръстев е невероятен специалист и притежава всички положителни човешки качества. Д-р Кръстев с Вас съм и вярвам, че всичко ще приключи във ваша полза. Успех!

Отговори
1 0
Петър

Петър

02.09.2020 | 08:50

Явно троловете на Кръстев имат забрана за коментар! Но все пак да се види как е построена прогимназията в двора му.

Отговори
2 1
гражданин

гражданин

01.09.2020 | 11:03

Според вас излиза,че щом си добър лекар,може да мамиш и крадеш,да извършваш документни измами,да издаваш фалшиви болнични,да мамиш НОИ,после викаш пациенти и колеги да се подписват и пито платено. Но упорито ни напомнят за подписката с фалшивите подписи от кв. Тракия за Петър Стоянов ,сготвена от Кръстев, после пак честни сини очи?!

Отговори
4 1
Иванчо

Иванчо

01.09.2020 | 10:58

Циркаджия, характеропатия -това определя доктора

Отговори
3 1
Паметливко

Паметливко

01.09.2020 | 10:55

Почна се,подписката е написана и редактирана от Кръстев,знаем неговите прийоми,принуди колегите да се подписват Интересно защо е още секретар на лекарския съюз ,при тази ситуация-когато е следствен, ,кокала не се изпуска. Носят се слухове за прехвърляне вина на другите лекари от комисията и особено на медицинската сестра????!!!!

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?