71

По идея на "Марица": Общински съветници искат Националната детска болница да бъде в Пловдив

Огласената първо от вестник "Марица" идея бъдещата Национална детска болница да бъде построена в Пловдив ще бъде внесена в Общинския съвет. Зад предложението застават общинските съветници от Кауза България, които го внасят на утрешната сесия на местния парламент.

Хората на Георги Титюков посочват, че откакто през 1989 г. инициативата за Детска клиника е спряна, всички последващи са удряли на камък. И считат, че Пловдив е подходящ за център на педиатричното лечение в страната.

Идеята им е кметът Здравко Димитров да изпрати мотивирано предложение до Министерството на здравеопазването за изграждане на Детска клиника в Пловдив. Междувременно да се организира дискусия с всички заинтересовани институции.

"Марица" вече потърси мнението на здравния министър д-р Асен Меджидиев за предложението.

"С удоволствие бих обсъдил всяка идея за подобна болница в Пловдив, но трябва да получим в министерството предложение. Дали от общинска структура, дали от педиатрична организация, някой трябва да инициира такава дискусия. И тогава ще  разгледаме подобна възможност", коментира пред нашия репортер здравният министър.

Преди две седмици д-р Асен Меджидиев посочи като най-подходящо място за Национална детска болница общински терен от 17 859 кв. метра в столичния квартал Горна баня. Столичният общински съвет вече гласува парцелът да бъде предоставен на държавата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
1234

1234

24.11.2022 | 06:07

Направете я в някои областен град за да съживите икономиката на някое малко градче защо презастрояване голямите градове

Отговори
0 2
Дии

Дии

23.11.2022 | 15:09

Тютюков не е ли разбрал, че вече има определено място в София. От преди 2 седмици. Тютюков освен да краде и със задните си части е и много неадекватен. Силно е заслепен от парите.

Отговори
3 3
Панаира

Панаира

23.11.2022 | 13:14

Най добре е да се строи с публично частно партньорство с Гергов и общинската фирма "Пълдинтур", вече имаме богато положителен опит при съдружието с Панаира, да се гласува още днес

Отговори
7 2
хахаха

хахаха

23.11.2022 | 12:24

Пак предизборни дъвки на тютюмигите

Отговори
8 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?