Следвайте ни

ИЗВЪНРЕДНО! Зараза от Брестовица подпали общинско предприятие в Пловдив

viber icon

Стотици сигнали за неработещо улично осветление са постъпили в ОП „Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив през последните две седмици. Нито една от авариите обаче не е била отстранена. Причината е, че служителите от отдела са били поставени под карантина 14 дни. Това съобщи за „Марица“ директорът на общинското предприятие инж. Пламен Вълков. 

След избухването на COVID-19 в Брестовица в пловдивското предприятието се появили съмнения за разпространение на заразата сред служителите, защото в екипа имало работник от селото. Той се трудел в отдел "Осветление" и  бил контактен с един от мъжете, оказал се след това от заразените. Веднага всички 20 работещи в отдела били тествани. Пробите на мъжа от Брестовица били положителни, както и на още двама пловдивчани. Останалите 17 изследвани дали отрицателен резултат, но те също били поставени под карантина. 

От днес вече започва отстраняването на всички аварии на уличното осветление. Екипите са започнали работа на бул. "Пещерско шосе" и ул. "Рая". „Три седмици сме без лампи, страшно тъмно е. Като излезеш да изпушиш цигара на терасата не се вижда нищо“, жалват се живеещи на ул. Равнища в квартал „Смирненски“. 

Сигнали за неработещо улично осветление могат да бъдат подавани денонощно на дежурния телефонен номер 032/ 620 330. „Когато няма служител на линия се включва телефонният секретар. Нека хората да кажат улицата, на която е проблемът, ние ще отидем на място“, уточниха от ОП „Организация и контрол на транспорта“

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

извънредните дебили нямат умора

12.05.2020 | 14:59

Само олигофрените от марицата могат да изпляскат подобни заглавия!

Отговори
2 0

777

12.05.2020 | 12:51

Нали искате свобода сега циганите ще заразят всичко

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?