Следвайте ни

Пловдивски лекар с престижна международна награда

viber icon

Пловдивският лекар д-р Георги Цигаровски получи престижна международна награда. Това стана по време на 25-тия конгрес на лекарите на Европейската организация  на специалистите по  Обща и фамилна медицина VONCA Еurope. Събитието се провежда виртуално, като в него участват над 1500 лекари от 46 държави. Домакин  е Немското дружество на общопрактикуащите лекари.

Във връзка с 25-годишнината на VONCA, всички национални организации от над 40 държави представиха за награди кандидатури на лекари с принос към Общата медицина. Номинацията на д-р Георги Цигаровски, който е и заместник-председател на  Районната  колегия на Българския лекарски съюз  в Пловдив бе издигната от Сдружението на обучители и изследователи в България по обща медицина (СОИБОМ), пълноправен член на Europe. Бяха избрани и наградени 11 кандидати за цялостен принос към Общата медицина. Сред тях бе и  д-р Георги Цигаровски.

Това е голям успех за българските общопрактикуващи лекари, преодоляващи много години големи трудности и препятствия, за да лекуват  своите пациенти.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?