2374
Следвайте ни

Пловдивчанин в шах: Две лаборатории го пращат за зелен хайвер вместо за зелен сертификат

viber icon

От лаборатория „Синево”, която се намира в МЦ „Тримонциум” в Пловдив, разиграват клиентите си и ги пращат за зелен хайвер, вместо да им осигурят зелен сертификат след направени тестове. За това алармира пловдивчанин, който втори ден очаква да получи документа си от националния регистър.  Случаят се заплел още повече, след като тест в друга лаборатория показал, че човекът всъщност няма достатъчно антитела, за да получи заветния сертификат.

Направих теста в четвъртък н лаборатория „Синево”. Резултатът излезе положителен с 211 единици, разказва ужиленият пловдивчанин. Според заповедта на здравния министър сертификат се получава при 150 мерни единици и повече.

„С номера, който получих, опитах да вляза в системата и да получа документа по електронен път. Оказа се, че резултатът от теста не е отразен в регистъра”, разказва Никола Стоянов. Ходенето по мъките обаче едва започвало в този момент. Пловдивчанинът опитал да се свърже с оторизирано лице от лаборатории „Синево” на посочения национален номер 02/4747272. При 6 позвънявания получавал автоматичен отговор, че в момента няма свободен оператор.

Изпратил запитване на посочения електронен адрес, но отговор не получил.

„Върнах се в медицинския център, за да получа обяснение. Служителката ми каза, че може да ми разпечата резултатът от теста на хартия и да го подпечата. Този документ щял да ми върши работа като зелен сертификат, защото лабораторията е лицензирана. Според нея просто трябва да минат 2-3 дни, за да бъде отразен резултатът от теста в националиня регистър", разказва г-н Стоянов.

Той обаче не се доверил и дал нов тест в „Писанец”. И след получаването на резултата дошла голямата изненада. Според новото изследване антителата му не били достатъчни, за да получи зелен сертификат.

В цялата лудница Никола Стоянов задава към здравния министър следните въпроси:

-          Как две лицензирани лаборатории стигат до различни резултати от тестове, направени в един и същ ден и на коя да вярвам?

-          В крайна сметка защитен ли съм или не и как да го установя?

-          Кой ще ми върне парите за тестовете, единият от които явно е с неверен резултат?

-          Ако лаборатория „Синево” издава документи с положителни резултати за хора с антитела под определената референтна стойност, кои носи отговорност за това, че пациентите им получават достъп до места с действащи ограничителни мерки като хора защитени, а всъщност те не са такива.

Опитите на репортера на „Марица” да се свърже за коментар с представители на лаборатории „Синево” удариха на камък. При 3 поредни позвънявания на националния телефон не успяхме да се свържем с оператор.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Теодор

Теодор

15.11.2021 | 09:43

Клиент съм на Synevo повече от 6 години, защото им вярвам и моят лекар им вярва; И аз се чудех какво се случва и накрая успях да говоря с един от служителите им: факт е, че те използват цифрова система, която не е много лесна за свързване към българската национална система и отне 3 дни за това. Разбрах, че сега всичко е наред там. Повече се доверявам на резултатите им, отколкото на резултатите от Писанец

Отговори
1 0
Дайте още

Дайте още

13.11.2021 | 00:45

Абе кажете нещо за положението в Нубия Има ли там умрели Трябват ли им черни чували Че нещо склада ми се задръсти Тук пазара не върви А Муфтаджийски и чифутска компания ми обещаваха пазар и свръх печалби

Отговори
1 2
потърпевш

потърпевш

12.11.2021 | 19:45

Ял съм им попарата и на двете "престижни" лаборатории. Само пари, хвърлени на вятъра.

Отговори
12 0
Интересно

Интересно

12.11.2021 | 19:07

Защо не се признават антитела придобити по естествен път в организма? Видно е, че ГМО течности не могат да произвеждат в достатъчно количество. Цирк Кромид 19 продължава с любезно съдействие на БИГФАРМА.

Отговори
12 10
Ерхан

Ерхан

12.11.2021 | 20:02

Ще вземеш да се разболееш от Ковид както се подиграваш на болестта.

Отговори
3 10
хаос

хаос

12.11.2021 | 21:11

Хаос, театро, страх, стрес - докторчетата ловят шарани, трупат мангизи!

Отговори
6 0
Ицо

Ицо

12.11.2021 | 17:56

Ама в БАУ или МАУ е резултатът? Може и в Ау да е. Мяу.

Отговори
5 7
Лаборант

Лаборант

12.11.2021 | 20:25

Лабораториите са задължени да го преравняват в BAU, независимо кой метдо и тест ползват. Има си коефициенти.

Отговори
4 3
до големите разбирачи!!!!

до големите разбирачи!!!!

12.11.2021 | 17:14

Мерните единици са различни, няма право на сертификат

Отговори
3 14
Лаборант

Лаборант

12.11.2021 | 20:27

Не е вярно- всичко се приравнява в BAU.

Отговори
3 3
Е ясно

Е ясно

12.11.2021 | 17:08

Цял свят не признава антителата. Още една причина да не се признават е тая. Десет лаборатории, десет резултата различни. Добра реклама на Синево. Бегом натам.

Отговори
17 11

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?