Следвайте ни

Пловдивчани вече взеха новите сертификати

viber icon

С преиздадени сертификати вече могат да се похвалят и пловдивчани. Това заяви д-р Аргир Аргиров, заместник директор на РЗИ-Пловдив, пред „Марица“. Това става,  въпреки че все още не е спуснато конкретно нареждане от Министерството на здравеопазването към РЗИ-тата как точно да се случва процесът. Официално преиздаването ще започне от 4 юни.

Д-р Аргиров уточни, че първите, сдобили се с новата версия на документа, са всъщност онези, при които е имало грешка в стария вариант. Тъй като системата изисква при подаване на сигнал за сгрешени данни, информацията да се изпраща от районните здравни инспекции към Министерството, се оказва, че при поправката сертификатът веднага се преиздава.  

За момента РЗИ-Пловдив уведомява, че все още очаква повече информация за масовото преиздаване на ваксинационните сертификати. От институцията уточниха, че с изненада са разбрали, че коригираните сертификати се връщат преиздадени. За сега единственотото, което е сигурно, е как ще изглеждат документите в новия си вариант. Предстои да научим кога и как ще бъдат преиздавани и за всички останали пловдивчани. 

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Десен

Десен

01.06.2021 | 17:28

Комунистически дивотии. Или пък не, ами комунистите са собственици на хотелите. И сега едни пари ще отидат при тях.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?