46
Следвайте ни

Пловдивчани искат бустерна доза ваксина след празниците ВИДЕО/СНИМКИ

80-годишна жена дойде до ваксинационния пункт и се отказа

viber icon

Опашките за ваксини срещу COVID-19, които се заформиха веднага след Новогодишните празници, продължават и в първия работен ден след тях. Повечето хора идват за реимунизация и далеч по-малко - за поставяне на първа доза. Според медиците напливът се дължи на съкратения срок за реимунизация и навлизащия у нас Омикрон.

Въпреки че е работен ден, по опашките нямаше само пенсионери, но и хора в трудоспособна възраст. Този път обаче желаещите да се защитят от вируса окупираха не само пунктовете, в които традиционно има наплив – ДКЦ „Пълмед“ и РЗИ, но и останалите имунизационни кабинети. Така още от сутринта желаещи за ваксинация имаше в ДКЦ 5 в Тракия. Заформи се опашка от 30 души, като и по обед продължаваха да прииждат още хора. На всеки 40 минути минаваха по 10 души от чакащите. 

Златка Кунева е ваксинирана преди по-малко от 6 месеца, но бърза да се реимунизира, защото й предстои пътуване в чужбина. „Аз съм пенсионерка и си стоя предимно в къщи, но ми се налага да ходя до Гърция, а там е още по-сериозно положението“, коментира Кунева. Тя добави още, че първите й две дози са на Pfizer, но предпочита бустерната й доза да бъде на Moderna. 


За трета доза чакаше и Калина Костадинова. Преди да дойде до имунизационния пункт се е консултирала с джипито си. Калина Костадинова обясни, че цялото й семейство е имунизирано без съпруга й. „Две години успях да се отърва да не се разболея, дано и занапред да е така“, коментира Костадинова.


Други като 80-годишна жена, която не е ваксинирана, идваха до пунктовете и се отказваха в последния момент. Пенсионерката разказа, че страда от астма и проблеми с гушата и не знае дали имунизацията против COVID-19 няма да влоши състоянието й. „Исках да попитам лекарите, но има много хора. Не знам дали ще се върна друг ден“, добави 80-годишната жена. 

Сред чакащите ред пред „Медикус Алфа“  се разнесе мълва, че препарати  на Moderna и Янсен в Пловдив няма, защото количествата са се изчерпали. Това разтревожи тези, които държат сами да изберат с какво да се боцнат. От РЗИ отрекоха и обясниха, че не само има от всички ваксини, но и предстои доставка на нови. 

Десетки пловдивчани чакаха за ваксини и пред РЗИ и пред ДКЦ „Пълмед“. Част от тях не са успели да минат в понеделник и затова днес отново се редят за ваксина. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Петър

Петър

05.01.2022 | 06:58

Винаги ще има заблудени хора, които да се дупчат, а после кой ще ги спасява не знам!

Отговори
1 2
А за ваксърите

А за ваксърите

04.01.2022 | 16:45

Също има видеа.....

Отговори
1 4
Специално

Специално

04.01.2022 | 16:58

https://www.youtube.com/watch?v=RJ0tozw3EMI

Отговори
1 1
За антиваксърите

За антиваксърите

04.01.2022 | 16:30

Да търсят в ю туб изследване на антиваксърски мозък под микроскоп. Казвам под микроскоп, защото иначе не може да се види. А тия платените антиваксъри, те си знаят що стока са.

Отговори
11 8
За тези с 3,4-та игла спасение няма - те ще си продължават:(

За тези с 3,4-та игла спасение няма - те ще си продължават:(

04.01.2022 | 16:00

Това го публикувам за "начинаещите" и желаещите 75лв: Да търсят в Ю Туб - "Кръвта на ваксинирани под микроскоп". Първо да гледат видеото а после ... имат достатъчно мозък в главата си. Оригиналът(за немскоговорящи) е на: https://eingeschenkt.tv/das-blutbild-der-geimpften-unter-dem-dunkelfeldmikroskop/

Отговори
6 10
Тина

Тина

04.01.2022 | 16:57

Малко са хората, които ще се ваксинират заради парите. За някои наистина са си сериозна сума и това е стимул, но повечето са отговорни към себе си и другите и го направиха отдавна. А колкото до твоите препратки, не си напрягай мозъка, ако имаш действащ такъв, защото това са откровени глупости. Това е последната простотия.

Отговори
8 3
Кунчев

Кунчев

04.01.2022 | 15:35

Побъркаха народа тия...

Отговори
4 5
Джипита

Джипита

04.01.2022 | 15:22

Що не ги поставят личните лекари, няма да има опошки

Отговори
5 1
КУКУ

КУКУ

04.01.2022 | 15:32

Личните лекари не са спирали да поставят ваксини ако имат заявка от желаещи. Там също се чака, защото те имат посещения и от пациенти и трябва да ги съвместяват. Във ваксинационните пунктове като цяло става по-бързо.

Отговори
9 5
Гтнвмм

Гтнвмм

04.01.2022 | 16:14

Не знам дали вече ще има желаещи лични лекари, които да искат да поставят ваксини след вчерашната новина, че ще разследват всеки ваксиниран починал и този, който му е сложил ваксината! Тези хора нямат спокойствие да лекуват!

Отговори
6 7
КУКУ

КУКУ

04.01.2022 | 16:33

Ще има споко. А иначе това за разследването е много добра новина. Така трябва. Сигурен съм че огромната част от фалшиво поставените ваксини в България са се случили в кабинети на джипита, а не във ваксинационните центрове.

Отговори
7 6
Юлия

Юлия

04.01.2022 | 16:53

Ще треперят тези които са издавали фалшиви сертификати.

Отговори
9 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?