46

Пловдивчани хукнаха за четвърта ваксина преди новата ковид вълна

Засилен интерес към поставянето на четвърта ваксина в Пловдив отчитат лекарите в града. Новината идва на фона на значителния ръст на новозаразените през последните денонощия.

Десетки са желаещите да се имунизират в Регионалната здравна инспекция. Втори бустер срещу коронавирус може да се постави и в три лечебни заведения в града, както и при семейните лекари.

След месеци на нулев интерес пред РЗИ в Пловдив отново има опашки за ваксини. Само за десет дни са поставени стотици бустерни дози.

Интересът към поставянето на първите две дози обаче остава слаб.

"Единични са хората, които идват за първа игла", заяви д-р Илия Аролски от РЗИ-Пловдив пред БНТ.

"Преди четвъртата доза е имало дни, в които се ваксинират не повече от двама-трима до пет човека максимум", допълни д-р Милена Панайотова, началник отдел "Противоепидемичен контрол" РЗИ-Пловдив.

В общинската болница "Свети Мина" запазват имунизационния си кабинет, въпреки че в момента не се получава заплащане за ваксинациите срещу коронавирус от Здравната каса.

"Този път няма да бъде платено, наистина бюджетът е ограничен, но все пак болницата има и социална дейност. Очакваме да бъдем снабдени с ваксини от РЗИ и започваме", добави проф. Петър Петров от МБАЛ "Свети Мина"- Пловдив.

В момента хоспитализирани пациенти има в три болници в Пловдив, Карлово и Асеновград, но основната част от случаите на коронавирус са на домашно лечение.

"За момента ние дори сме под средната заболеваемост за страната, но всеки ден се увеличава", каза още д-р Милена Панайотова, началник отдел "Противоепидемичен контрол" РЗИ-Пловдив.

В града и областта има осигурени достатъчно болнични легла, а в имунизационните центрове разполагат с всички видове ваксини.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
15 коментара
Trolivete dolu

Trolivete dolu

10.07.2022 | 15:56

Големи разбирачи малеее всезнайковци

Отговори
2 5
Защо не се инвестира в лекарства

Защо не се инвестира в лекарства

10.07.2022 | 15:19

Защото зад океанския агресор и запада искат да намалее населението затова. Лабораториите в Украйна за биологично оръжие се преместиха къде в Румъния и България. Вече без проблем ще ни заразяват постоянно. Лекарствата спасяват живот е целта на биологичното оръжие друго.

Отговори
8 4
Къде са лекарствата бе ид.иоти.

Къде са лекарствата бе ид.иоти.

10.07.2022 | 15:11

Ако мислехте за здравето на хората щяхте да мислите за лекарства а не за ваксини продажни мръсници.

Отговори
13 2
отчетник

отчетник

10.07.2022 | 14:59

Едно и също антиваксърче ПАК ръси глупости,но го нямаше да помагне като санитар в болницата,май?!?Никой не ви агитира,свинчуги,после ще леете сълзи и ще целувате ръцете на лекарите,а доста от вас ще им пеят и кадят,ама ще бъде късно.

Отговори
3 8
Фанфан Лалето

Фанфан Лалето

10.07.2022 | 13:54

Ох как искам доктор Куин лечителката от Крумово да ме боцне с най голямата и дебела игла

Отговори
2 1
ГЮРО

ГЮРО

10.07.2022 | 13:22

Аре на ваксите за по-ланския сняг! Голямо пързаляне ще има пак.

Отговори
11 6
Истината

Истината

10.07.2022 | 11:50

Хахаха неразбраха ли че 100 дози да си набодат овцете пак ще ги хвани кромида няма измъкване. Това ще мине през всички, не си пълнете организма с боклуци и химия след време ще плачете. Ма и тези като Марица дето правят реклами н аваксините ще бъдат за съд след време.

Отговори
20 6
По поръчка

По поръчка

10.07.2022 | 11:26

Начи тука не могат с точност да кажат дали ще вали след 5 дни ама за ковида ни подготвят от седмици вече хахахаха няма да ви се хванем бездушници яко протести, не на пропагандата!!!

Отговори
24 6
Кромидче

Кромидче

10.07.2022 | 11:23

Има много заблудени хора, то се видя кой се подведе, вечния абонамент, нека ходят и за десета тия смешници, на есен пак ще потсмърчат

Отговори
19 6
Смях

Смях

10.07.2022 | 11:21

Хукнали три офце за поредното боцкане, по пътя ги запитали защо бе офце, те рекли, ами така казаха по битивито

Отговори
19 5

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?