Следвайте ни

Пловдив помага на болници в София, Варна и Бургас

viber icon

Пловдив протегна ръка на общинското здравеопазване в три български града. Това са София, Бургас и Варна. Населените места получиха лично от кмета Здравко Димитров дарение от помощни и защитни средства на общинските болници. Дарението беше връчено на паркинга пред зала „Колодрума“, където се скадират от седмица.

Спортното съоръжение е определено като локация за разпределение на дарения, свързани с борбата с коронавируса. Освен това тук е изградена и полева болница.

Помощта включва 150 инвалидни колички, изработени и дарени от фирма „Авионамс“. Една трета от тях или 50 броя ще заминат за столицата, а по 25 бройки ще отидат за медицинските заведения в двата морски града. Останалите 50 ще останат в Пловдив. 
Освен това „Роза импекс“ предостави безвъзмездно 300 защитни костюма  и 300 предпазни шлема, които ще бъдат разпределени между пловдивските медици от общинските болници.

"Всяко едно заведение има нужда от такива колички и да се възползват хората от тях. Да бъдат в услуга на гражданите, когато излизат от упойки и други манипулации. Иска да благодаря на Димиър Георгиев, който дарява на нашите болници шлемове", каза кметът Здравко Димитров.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Пловдив

16.04.2020 | 16:00

Дано не е вярно това, за което говорите! Така или иначе днес кмета бе на ниво! Поздравления.

Отговори
0 2

Начо културата от отвъдното

16.04.2020 | 13:36

За помощта браво.Но тя няма да е безвъзмездна.Скоро върху античните разкопки до понеделник пазара ще изникне огромния хотел на Митьо розата. Както се казва в Илиадата- Temeo danaus et dona ferentis-бой се от данайците, дори когато ти поднасят дарове.Така бавно и полека ни загива културното наследство,което правеше Пловдив уникален град.Чужденците за хотела на Митьо розата ли ще идват? Ами тяхните са по-хубави.С хотели не можем да ги впечатлим.

Отговори
4 0

Браво

16.04.2020 | 12:33

Браво, така трябва! Дано не се наложи те да ни помагат!

Отговори
2 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?