Следвайте ни

Първият ваксиниран в Пловдив: Искам да дам пример СНИМКИ

viber icon

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров е първият ваксиниран срещу COVID-19 в Пловдив.

"Правя го, защото вярвам в постиженията на медицинската наука. Второ, защото е крайно време да заживеем както преди епидемията. Трето - за да дам пример на пациентите", обясни д-р Маджаров. И добави че именно ваксините дават възможност да се контролират тежки заболявания.

Самият той не се тревожи от странични ефекти, има единствено лека хипертония, която е контролирана.

На въпрос за различните видове ваксини, д-р Маджаров отвърна, че няма значение по каква технология е направен един самолет, ако той служи на авиацията и е достатъчно безопасен и ефективен.

На ваксинирането срещу COVID в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив присъстват кметът Здравко Димитров и областният управител Дани Каназирева, половин час по-късно е и акцията в УМБАЛ "Пълмед".

След УМБАЛ „Пълмед“ щафетно ваксинирането срещу ковид продължава и в други пловдивски болници – в 11 ч. е стартът в УМБАЛ „Каспела“, в 11.30 – в МБАЛ „Св. Мина“. В 13 ч. братя Енчеви ще поставят началото на акцията в болница „Медлайн“.

Още до края на днешния ден се очаква да бъдат имунизирани над 160 медицински лица, а в следващите 4 дни – още около 440 в града и областта.

Ваксинирането в Пловдивско ще обхване персонал от общо 12 болници – държавните УМБАЛ „Св. Георги“ и УМБАЛ „Пловдив“, общинските МБАЛ „Св. Мина“, „Св. Пантелеймон“  заедно с бониците в Раковски и Асеновград, както и 6 частни: УМБАЛ „Каспела“, УМБАЛ „Пълмед“, УМБАЛ „Еврохоспитал“, МБАЛ „Св. Иван Рилски“, МБАЛ „Централ Хоспитал“, „Медлайн клиник“. 

Успоредно  в РЗИ ще се правят имунизации на лекарите от Спешна помощ, доболничната помощ и екипа на инспекцията.

Ваксини на "Pfizer" и "BioNTech" от първата пратка с 1100 бройки за пети район, в който попада Пловдив, ще достигнат и до другите локации в него – болниците в Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Сливен, Кърджали.

Поставянето на ваксината е безплатно и  доброволно. На всеки се инжектират две дози, след което информационната система ще може да издава удостоверения за извършена ваксинация.

До момента правителството е отпуснало 180 млн. лева за ваксини срещу коронавирус, очакват се още 50 млн. лева.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Професор СМЪ.РТ

Професор СМЪ.РТ

28.12.2020 | 11:03

Искам да дам пример на овц,ете как си бия глюкоза с витамин С и те Да си мислят че е ваксина. Целта е чрез тази ЕВРЕЙСКА масонска отрова да променим генетичния код ДНК на бялата Раса с цел нейното заличаване и превръщането й в еднородна омешана био маса от Лу.,мп,ени. Естествено няма да видите ИРАН да си ваксинирва населението щото там няма да приемат тази ционистка отрова. Няма Да видите и НЕГ.ЪРСКА Африка как ваксинират низшата си черна раса защото тези отрови са предназначени само и единствено като холокост срещу БЯЛАТА ЕВРОПЕЙСКА РАСА

Отговори
2 1
Alexander

Alexander

28.12.2020 | 06:40

Плавдив е най прекрасния град в България ! Пловдивчани са цивилизовани и културни хора никога няма да се подвеждат от Мангъровщината и глупоста човешка която се лее яко отвсякъде ! И интересно защо тия които са против ваксините плачат най много че Баце ще ги подарява на античките ?

Отговори
1 2
Майна

Майна

28.12.2020 | 11:05

Пловдивчани в Пловдив почти няма. Те са около 20-25 % .,но и малкото останали няма да си инжектират тази смесица от отрови наречена ваксина , А ти си един ДЕ-БИЛ

Отговори
2 0
Грешка

Грешка

27.12.2020 | 16:35

Аз това 'искам да дам пример' го прочетох като 'искам да стана премиер' за част от секундата. Откачам нещо...

Отговори
1 1
Лакомията за власт ще ви затрие като мърцина

Лакомията за власт ще ви затрие като мърцина

27.12.2020 | 12:51

Кренвирши "Леки" - ваксина за всеки!

Отговори
5 1
Лина Милева

Лина Милева

27.12.2020 | 11:27

Това джудже Каназирева е толкова жалка горката.Иска и тя да покаже че и е дерт.

Отговори
5 1
Въпрос?

Въпрос?

27.12.2020 | 09:40

Много интересно, как с 160бр.ваксини оставени за Пловдив ще се ваксинират над 400 човека?

Отговори
4 3
Отговор

Отговор

27.12.2020 | 09:56

Я провери пак колко точно ваксини са пристигнали в Пловдив и ще си отговориш сам.

Отговори
2 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?