965
Следвайте ни

Параклис отвори врати в Клиниката по кардиология на УМБАЛ "Св. Георги"

viber icon

В Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Свети Георги“ отвори врати нов параклис, който носи името на  Св. Мина“. Новият храм бе осветен лично от митрополит Николай в присъствието на изпълнителният директор на УМБАЛ „Свети Георги” проф. д-р Карен Джамбазов, на ръководителя на клиниката проф. Федя Николов и зам.-кмета по екология и здравеопазване на Община Пловдив Анести Тимчев.

Параклисът се намира на 12-ия етаж в Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ № 66, База 2 на УМБАЛ „Свети Георги“. Той е изграден благодарение на помощ, включително и финансова, от страна на Пловдивската митрополия и на лични дарения от граждани, фирми и персонала на клиниката, разказа при освещаването проф. д-р Федя Николов. Сред дарителите е и зам.-кметът Анести Тимчев. 

 „Малък по размери, но много голям по значение е този храм, който днес се изпълни с божествения дух. Благородно е вашето божествено призвание – на всички медици, и, ако някой не го е разбрал, особено във времената на пандемия всички го осмислиха и осъзнаха – че сте достойни да ви се поклоним, да ви благодарим, да ви оценим високо, защото освен подвиг вашето служение е и нещо божествено. Уверявам ви, че ние се молим за вас, уверявам ви, че ние призоваваме Свети Мина никога да не отстъпва от това място, от тази болница и от вас самите!”. С тези думи се обърна към медиците Негово Високопреосвещенство митрополит Николай. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Mимето

Mимето

12.11.2021 | 16:02

Той дядо Николай и Вартоломей да беше докарал в "Св. Мина". Като пациент.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?