3906

„Пълмед” посреща 15-тата си годишнина в нови сгради и с още клиники, отделения и сектори

Д-р Цветанка Лепарова, управител на лечебното заведение: С реализираната мащабна инвестиция болницата изпълнява мисията си да предоставя висококачествена медицинска услуга на своите пациенти

Няколко месеца преди 15-ия си рождения ден, Медицински комплекс „Пълмед” в Пловдив активно изпълнява интензивна програма за надграждане на дейността си с нови клиники, отделения и сектори. Това беше предшествано от пускането в експлоатация на пети и шести поредни корпуси на лечебното заведение, единият от който е планирано разширение на съществуващия Блок „D“, както и на съвсем новата сграда „Е“.

Изключително съм удовлетворена, че с най-новата реализирана мащабна инвестиция не само разширихме и обновихме материалната база, но и бързо развихме нови медицински направления и осигурихме апаратура от последно поколение. С осъществяването на тази програма, „Пълмед“ ще може още по-ефективно да изпълнява мисията си да предоставя съвременна висококачествена медицинска услуга на своите пациенти в една по-комфортна обстановка, с оборудване от най-висок клас, както и с отлични лекари и медицински персонал, коментира д-р Цветанка Лепарова, управител на УМБАЛ „Пълмед“. Тя уточни, че през миналата година са стартирани редица големи проекти, които са  финализирани или ще бъдат приключени в близко време. В новоизградения корпус „Е“ отскоро функционира Отделение по лъчeлечение и радиохирургия. Структурата е оборудвана с високотехнологична апаратура за лъчелечение - линейни ускорители TrueBeam™ STx и Halcyon™, а за прецизното проследяване на лечебния процес в реално време се използват ултрамодерните системи IDENTIFY™. От началото на март започна работа с пациенти новото Отделение по нуклеарна медицина, което се помещава в същата сграда. 


Д-р Лепарова уточни, че в съседство с отделенията по лъчелечение, радиохирургия и нуклеарна медицина, на два етажа ще бъде разположено и обновеното Отделение  по медицинска онкология с дневен стационар. По този начин УМБАЛ „Пълмед“ и логистично ще осигури най-доброто комплексно обслужване и лечение на пациентите с онкологично заболяване. 

В изпълнение на инвестиционната програма, скоро ще бъде открито и новото Отделение по кардиохирургия на „Пълмед“.

Управителката на болницата изтъкна, че в новия корпус на Блок „D“ са разположени разширените и обновени отделения по урология, по акушерство и гинекология, неонатология с най-високо ниво на компетентност, по ушно-носно-гърлени болести, заемащо два етажа и притежаващо собствен операционен блок. Тук е и Клиниката по вътрешни болести и ендокринология, а на етаж 6 в новия корпус се намира новосъздадената Клиника по лицево-челюстна хирургия, оборудвана с най-модерна апаратура за диагностика и хирургически интервенции, допълни тя.

В този корпус е преместено и обновеното Отделение по физиотерапия и рехабилитация, изцяло преоборудвано с апаратура от последно поколение и мебелировка с ергономичен дизайн, предлагаща широка гама допълнителни физиотерапевтични процедури както на пациенти от всички болнични структури на лечебното заведение, така и на пациенти с направление от личен лекар или ползващи възможностите за платени процедури.

Новост за болницата е и VIP секторът, в който лечението се осъществява в самостоятелни апаратаменти, оборудвани с най-съвременна апаратура. Предоставя се и възможност за персонален сестрински и санитарен пост. Секторът има и собствена манипулационна, където се осъществяват редица терапии и процедури. Във VIP апартаментите е осигурен подвижен рентгенов апарат Кугел, ЕКГ, апарат за ехокардиография и ехография на коремни органи, както и друга апаратура, адаптирана към нуждите на пациентите, които се лекуват в сектора.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?