Следвайте ни

Пациенти благодарят на лекари с фотоизложба

viber icon

Фотоизложбата „Добрата дума лекува“, организирана от Български лекарски съюз, гостува на най-голямата болница в България - УМБАЛ „Свети Георги“. Изложбата съдържа фотографии, придружени с лични истории на пациенти, които разказват за доброто и за получените лекарски грижи. Те са част от Националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева.

На откриването присъстваха председателят на  БЛС  д-р Иван Маджаров, доц. Марин Атанасов, зам.-директор на УМБАЛ „Св. Георги“, лекари и пациенти, които са част от вълнуващите истории, включени изложбата.

„УМБАЛ „Св. Георги“ е първата болница в страната, която е домакин на изложбата „Добрата дума лекува“, каза при откриването д-р Иван Маджаров.  Той допълни, че общо трима лекари от Пловдивски болници са включени в експозицията. “Кампанията продължава и нашата  амбицията е това да се превърне в традиция и целогодишно да показваме в лечебните заведения на страната този добър пример“, каза д-р Маджаров и отбеляза, че такива снимки са гордост за всяка болница.

Зам.-директорът по лечебната дейност на УМБАЛ „Св. Георги“ доц. д-р Марин Атанасов допълни, че  кампанията „Добрата дума лекува“ е повод за добри новини в здравеопазването. „Лечението не е само с хапче или скалпел, а и с добри думи към пациента. И в бъдеще ще се радваме да разказваме за получените думи на благодарност, каза доц. Атанасов.

Директно от операционната зала на отриването на изложбата дойде и д-р Костадин Влахов, хирург в УМБАЛ „Св.Георги“, който участва в изложбата със снимка от благодарна пациентка. Д-р Влахов сподели, че е приятно изненадан и си спомни детайли от лечението на жената.

Изложбата „Добрата дума лекува“ може да бъде видяна в  Диагностично консултативния блок База 2 на УМБАЛ „Св. Георги“ до края на месец март.  Предстои фотосите да гостуват и на други  болници в страната.

Националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева продължава. Очакваме и Вашите снимки на фейсбук страницата на Български лекарски съюз и на: [email protected].

 
 
Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?