46

Пациент на Хирургиите на "Пещерско шосе": Бях на 3 минути от смъртта, лекарите от УНГ спасиха живота ми

 ИЛИЯНА АНГЕЛОВА

51-годишният Иван Иванов благодари на лекарите от Отделение по уши, нос и гърло в Хирургиите на „Пещерско шосе“, които преди по-малко от две седмици спасили живота му .

„Ако не бяха проф. Стефан Консулов, д-р Топалова и д-р Бегие Хафуз, можех да си отида за три минути“, разказва благодарният пациент.

Последния ден от почивката си в Турция Иванов получил пристъп. Започнал да се задушва, не можел да диша и преглъща. Отишъл в най-близкото турско болнично заведение, където му поставили противоалергична инжекция, и пристъпът преминал. След като се върнал в България на другия ден, кризата се повторила следващите две нощи и Иванов потърсил лекарска помощ в Хирургиите на „Пещерско шосе“. Усещането било за „топка в гърлото“. След прегледа веднага бил приет на шестия етаж в болничното заведение. По време на престоя си останал впечатлен от целия екип на отделението. Шест дни лекари, сестри и санитари се грижели за него. Лечението започнало веднага, направени му били всички изследвания - биопсия, скенер, всичко необходимо, за да се открие причината.  

„Никога през живота си не съм боледувал и не съм влизал в болница. Нямах познати, не съм бил с връзки. Медицинският персонал се държеше с всички пациенти по един и същи начин - с много внимание и разбиране", разказва Иванов. И твърди, че такова отношение не би получил дори в болница в Германия, където живее и работи от пет години.

"Впечатлен съм от професионализма и човешкото отношение на лекарите и медицинските сестри. Санитарите пък поддържаха идеална чистота навсякъде", казва Иванов. Чак когато го изписвали, лекарите му казали, че ако не е дошъл навреме и запушването е продължило, е можел да си отиде за три минути. След като го изписали, лично лекуващият му лекар се обадил да го успокои, че всички резултати от изследванията му са добри. „Трябва по-често да се разказва и за такива лекари, а не да викаме медиите само когато не сме доволни от тях“, убеден е Иван Иванов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
На Макс

На Макс

15.11.2022 | 00:33

Лудата и нечистоплътната мед.сестра(Светла)още ли е там?Тази жена си е объркала професията да си ходи в Девин в дярбекирите да гони мечките и лисиците...УжАсНа ЖеНа!

Отговори
2 0
Тук Съм

Тук Съм

15.11.2022 | 00:26

Най работната е Зорка Арнаудова в тази клиника!Върви и права спи!Егати и търтея гаден,като от анимационното детцо Татко барба

Отговори
2 0
Ефо

Ефо

18.10.2022 | 12:07

Тази година за 4 път влизам в това отделение за подуване на езика. Прекрасно отношение към мен и другите болни. Благодаря на всички доктори, сестри и санитарни. Пожелавам им здраве, разум и пак разум.

Отговори
4 2
Ставрев

Ставрев

18.10.2022 | 08:00

Ужас!Познавам някой хора от клиниката пълни помири без никакъв контрол!!!Жалко за съвестните хора които са минали и са се спрели там без значение за какво.Но рибата мирише от главата,ако това се случи в моята клиника ще последва примера както с старшата на Съдова.Старша Ненова моите уважения но вземете да се вкарате в ред,и като жена и като старша...повече като жена,защото изглеждате ужасно!

Отговори
3 0
Севда

Севда

18.10.2022 | 07:47

Тя старшта им е същата мърла Раде,търтей като Зорка и Нуртягата.Те докторите колкото и да са добри тия там опетниха,и омърсиха цялата клиника дреме му на Консолов,че оная е луда то цялата болница им се смее.Аз,ако съм ще ме е срам да кажа в коя клиника работя.Евала на онази жена от Урология,че им каза какво представляват не им наведе главата и не си остави детето да го тъпчат.Засрамете се УНГ!Добре,че са тези доктори,вместо да се гордеете с тях вие ги карте да се срамуват и слагате и на тях петно,като не си подбирате персонала.Вземайте млади хора,работещи не такива като Зорка,която ходи да се наспи на нощните дежурства!

Отговори
2 0
Радка

Радка

18.10.2022 | 07:34

Оставете клиниката на Зорка и на Нуртен-санитатките само тях двете те да въртят клиниката,онбашийките дето прогониха толкова хора.Те са известни с мързела си така са ви окрасили клиниката,че нема и до каде срам и позор.

Отговори
2 0
Пациент

Пациент

18.10.2022 | 07:29

Веднъж попаднах там с детето ми,имаше една луда санитарка възрастна която се държеше отвратително.Ужасна жена!!!

Отговори
2 0
Адмирации към лекарите

Адмирации към лекарите

14.10.2022 | 16:15

от това отделение. Явно продължава традицията на добро лечение и отношение към пациентите. Да са ни живи и здрави целият персонал и повече да си уважаваме лекарите. Те наистина са ни герои.

Отговори
6 1
Близо съм!

Близо съм!

18.10.2022 | 04:59

Едно е да си пациент в УНГ,друго е да си служител!Куция кон Консолов не го интересува нищо освен да взема пълните чанти,и заплатата си!Относно персонала на санитарите от години жените са подложени на тормоз от лудата си колежка Нуртен.Луда в боквалния смисал на думата,и това се знае но никой не предприема мерки.Скача да се бие с пациентите и колежките си....убижда,и ругае.Никой свестен от осно работата там не се е задържал в тази клиника.Адмираци за Д-р Димитров и Д-р Марков,Д-р Маджарова и Д-р Мехмет!Най съвестно работещата сестра Шахънска!Старшата им е чобанин от класа,цоцолана която подлага персонала си ежедневно на интриги и неприятности с психично болната жена която е държи в отделението.Г-н Джамбазов отворете си очите най накрая и вижте какво се случва в клиниката ви!

Отговори
2 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?