Следвайте ни

Отличия за трима хасковски лекари

Гилдията присъди награди на младата Дилянa Дончева, Ирина Марчева и Стефка Христова

viber icon

Трима хасковски лекари бяха удостоени с наградата „Лекар на годината“. Отличията връчи председателят на Управителния съвет на Районната лекарска колегия д-р Николай Колев по повод Деня на Св.Иван Рилски Чудотворец- Празник на българския лекар.

д-р Диляна Дончева бе удостоена с наградата в категорията „Нашето бъдеще“. Младата лекарка е завършилата медицина през 2013 г. Тя е специализант по Нервни болести към Медицинския университет в столицата с практическа база МБАЛ - Хасково. Дончева ще получи своето отличие по-късно, тъй като бе на практика в София.

В категорията "За дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на дадена специалност” бе наградена д-р Ирина Марчева. Педиатърката благодари за отличието и подчерта, че това е огромна чест за нея.  Изрази също своята благодарност към своите учители, които вярвали, че ще успее да се справи с тази нелека специалност.

д-р Стефка Христова бе номинирана в категория „Отличен лекар от районните лекарски колегии”. Наградата й бе връчена заради  дългогодишния й лекарски и управленски опит като началник на акушеро-гинекологиченото отделение към многопрофилната болница. Това е награда, която е от моите колеги професионалисти и затова е много ценна за мен, каза Христова. Още с първия ден, в който отишла на работа в отделението видяла колеги, изпълнени със знания, разказа още тя и изрази радостта си от това да работи с тях.

И тримата медици получиха плакет, грамота и икона на Свети Мина. Началникът на хасковската болница д-р Георги Гелов даде букети с цветя на лекарите от името на колегите им от здравното звено.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?