Следвайте ни

Отличиха доброволка от ковид отделението на МБАЛ "Св. Мина"

viber icon

Доброволка от общинската болница „Св. Мина“ беше отличена с извънредна награда „На първа линия“ в осмото издание на проекта на Дарик радио „40 до 40“. Нейното име е Мария Бончева и е шести курс студент по медицина.

Присъединява се към екипа на МБАЛ „Св. Мина“ по време на втората вълна на пандемията от коронавирус в помощ на недостигащите лекари. Мария е сред първите доброволци, които започват работа в Ковид отделението на болницата. Помага на сестрите с приготвяне на лекарствата, както и на лекарите при приемане на пациенти. Студентката активно участва и във ваксинирането. 

Номинацията за кампанията „40 до 40“ Мария получава лично от директора на МБАЛ „Св. Мина“ проф. д-р Петър Петров. 

„В най-големия епидемичен взрив Мария не се поколеба за минута да помогне на най-застрашените. Раздава се съвсем безкористно в работата си и е перспективна. Тя е пример за младите хора“, коментира проф. Петров относно направената от него номинация. 

Категорията „На първа линия“ е специално добавена в проекта „40 до 40“ тази година в знак на признателност към всички лекари, медицински сестри, студенти по медицина, персонал на болници и доброволци, които са на първа линия в борбата с COVID – 19 през 2020 и днес. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?