2374

От РЗОК-Пловдив: Няма бунт, имаме повече отпускари

Всички фронт офиси на Районната здравноосигурителна каса обслужват пациенти без проблем, въпреки изискването служителите на институцията да представят зелен сертификат. Това заявиха пред "Марица" от РЗОК-Пловдив. Коментарът е във връзка със заповедта на управителя на НЗОК, която задължава служителите във всички 28 области на страната да представят новия документ, за да бъдат допуснати на работа. Според ПР-специалиста на РЗОК-Пловдив в момента няма недостиг на служители. 

По този повод от Районната здравна каса коментираха, че взетите отпуски са платени в повечето случаи. Затова и никой не задължава излезлите в отпуск служители да упоменават причините за желанието си да ползват отпуск. Неплатени отпуски вземат само онези, които са изчерпали дните, които им се полагат. 

Освен това от РЗОК обясниха, че дори и да има повече отпускари през тази седмица е възможно това да се дължи на онлайн обучението, което беше въведено за 50% от учениците в шест общини в областта. Родителите на деца под 12 г. масово търсели вариант, за да не оставят малчуганите сами у дома. Също така много от тях предпочитали да излязат в отпуск, когато детето им е болно вместо да вземат болнични. Причината била, че болничният свалял много от заплатата. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Почивка

Почивка

25.10.2021 | 13:27

Случайно на море им се е приходило.

Отговори
0 0
Сериозно хахахха

Сериозно хахахха

25.10.2021 | 11:24

Точно сега е сезонът на отпуските . Всички са на слънчака . Щом и там не искат ваксини ясна е работата. Долу Радев. Тоя ФАТМАК ШИБ@Н .

Отговори
3 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?