2374
Следвайте ни

От РЗОК-Пловдив: Няма бунт, имаме повече отпускари

viber icon

Всички фронт офиси на Районната здравноосигурителна каса обслужват пациенти без проблем, въпреки изискването служителите на институцията да представят зелен сертификат. Това заявиха пред "Марица" от РЗОК-Пловдив. Коментарът е във връзка със заповедта на управителя на НЗОК, която задължава служителите във всички 28 области на страната да представят новия документ, за да бъдат допуснати на работа. Според ПР-специалиста на РЗОК-Пловдив в момента няма недостиг на служители. 

По този повод от Районната здравна каса коментираха, че взетите отпуски са платени в повечето случаи. Затова и никой не задължава излезлите в отпуск служители да упоменават причините за желанието си да ползват отпуск. Неплатени отпуски вземат само онези, които са изчерпали дните, които им се полагат. 

Освен това от РЗОК обясниха, че дори и да има повече отпускари през тази седмица е възможно това да се дължи на онлайн обучението, което беше въведено за 50% от учениците в шест общини в областта. Родителите на деца под 12 г. масово търсели вариант, за да не оставят малчуганите сами у дома. Също така много от тях предпочитали да излязат в отпуск, когато детето им е болно вместо да вземат болнични. Причината била, че болничният свалял много от заплатата. 

 

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Почивка

Почивка

25.10.2021 | 13:27

Случайно на море им се е приходило.

Отговори
0 0
Сериозно хахахха

Сериозно хахахха

25.10.2021 | 11:24

Точно сега е сезонът на отпуските . Всички са на слънчака . Щом и там не искат ваксини ясна е работата. Долу Радев. Тоя ФАТМАК ШИБ@Н .

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?