Следвайте ни

От отличник Пловдив се превърна в средняк в битката с вируса

viber icon

За 1 месец Пловдивска област  от отличник в битката с коронавируса се превърна в средняк. За последните 2 дни случаите скочиха с 8%, а вчерашният рекорд от 50 души с COVID-19 надмина онези от масовите зарази по време на празненствата за спечелената купа на България по футбол от Локо Пд и абитуриентските купони в градските нощни клубове.

Нараства и броят на медицинските лица с коронавирус. В същото време болниците в Пловдив, който е сред рекордьорите в страната по брой болнични легла на човек от населението, се оплакват, че специализираните места за лечение на пациенти с коронавирус не стигат.

От Областния кризисен щаб успокояват, че няма нови огнища, а властите правят всичко възможно за осигуряване на лечението на всички болни. Следят се карантинираните лица, както и спазването на мерките, разпоредени от здравния министър. Пандемията обаче продължава да настъпва и коефициентът на заболеваемост в Пловдив и областта за пръв път мина 1/1000 /виж таблицата/.

Повече заразени от Пловдив вчера имаше единствено в столицата /99/, но там направените проби са в пъти повече, както и населението. По-голям ръст на заболели има единствено във Варна, Добрич и Хасково.   

Отличници в битката с коронавируса остават областите Силистра /0,19 заболели на 1000 души/, Търговище /0,23/, Ловеч /0,27/ и Монтана /0,28/.

На обратния полюс са Смолян /4,08 души на 1000/, Кюстендил /3,64/ и Видин /2,76/. Коефициентът на заболеваемост в Пловдив е 1,01 на 1000.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

от март си е така, стига фалшива паника

от март си е така, стига фалшива паника

23.07.2020 | 09:37

къв отличник е манипулатори гербави, април тестваха 500 души, сега 7 000 , все 5 % позитивни, което не значи болни или разпространители!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?