Следвайте ни

От читателите: Да закриват регистъра за ваксинация! Няма полза от него

viber icon

Няма смисъл от електронния портал за записване за ваксинация. Нещо повече, давайки всичките си лични данни там, ставаме уязвими. Това написа в сигнал до редакцията Емил Найденов на база горчивия си опит.

Пловдивчанинът успешно си резервирал дата и час за РНК ваксина още преди месец и половина. Изрично отбелязах, че искам "Пфайзер"  или "Модерна". Ден преди датата получил напомнящ sms от системата, за да не пропусне часа си. Отивайки обаче във ваксинационния център, се оказало, че РНК ваксини няма и единственото количество е на "Астра Зенека".

По лични причини отказах оксфордската ваксина, разказва Найденов. Но не това е проблемът, гневи се той. Защо въобще е създаден този регистър, където ние чинно даваме трите си имена, адрес, телефон, мейл, ЕГН, данни от личната карта и всякаква друга чувствителна информация, като от това няма никаква полза, а само ставаме уязвими на хакерска атака. Практиката в България показва, че това лесно може да се случи. Защо в напомнящия  sms не ни информират, че желаната от нас ваксина я няма, за да вземем предварително решение дали въобще да си губим времето да ходим, се пита още мъжът. Самият той и съпругата му, също записана в е-регистъра, загубили почти два часа работно време, пътували в задръствания, платили и за паркинг.

Семейството има конструктивна идея, за да не се получават повече такива гафове. Някой трябва да следи има ли налични от желаните ваксини и на тази база да информира чакащите в списъка, когато им дойде редът.

„Хубаво е, че хората имат желание да се имунизират, ала все пак нямаме неограничени количества. Когато са се обадили на господина, все още е имало от "Pfaizer". Ако се случи препаратът да свърши, просто се определя нова дата за ваксинация с желаната ваксина. От следващата седмица ще има повече РНК ваксини“, обясни директорът на РЗИ- Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Абе Нека си стои регистъра бе

Абе Нека си стои регистъра бе

12.04.2021 | 12:05

Нека си стои регистъра Даже ще го качим онлайн в бъдещия музей на простотията чифутска за идните поколения И нека там бъдат увековечени имената на уфцете който се изтипосаха онлайно в този регистър За срам и позор на поколението им

Отговори
4 3
Майна

Майна

12.04.2021 | 11:59

Най-важното за всяко живо същество на Земята е да предаде гените си на потомството. Животът навсякъде се храни, бори се и бяга всички с надеждата, че в крайна сметка може да доведе до повече живот по своя образ. Но всички тези усилия ще бъдат за нищо, ако генетичната информация не може да бъде безопасно съхранявана, когато е необходимо. За пренасянето на тази информация са отговорни две молекули - РНК, която е по-проста едноверижна молекула, и ДНК, която е по-сложна двуверижна молекула.

Отговори
4 1
Майна

Майна

12.04.2021 | 11:49

Ако го питаш тоя глу-пак какво значи РНК ще гледа като теле. Но иначе искал Пфайзер или модерна . Абе де-бил това са отрови унищожаващи ДНК то ти и РНК ти ти което е свързани с ДНК и генетичния код . Това е ПРЕНАПИСВАНЕ на кода. Това е унищожение в дълбочинна фаза на БЯЛАТА РАСА и нейния уникален код . Това е ЕВРЕЙСКИ ЦИОНИСТКИ план разработван веднага след 1944з .Хитлер се бореше именно срещу това и за това изгонваше всички евреи от Европа . Вие ваксите сте ДЕ-БИЛИ в главния смисъл на думата.

Отговори
4 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?