Следвайте ни

Още заразени медици в Пловдивско, Каназирева свиква спешно щаба

viber icon

По данни на РЗИ  през изтеклото денонощие  в Пловдивска област има 6 новодиагностицирани  медицински лица  с коронавирус. От тях  един лекар , две  медицински сестри  и две санитарки  от болничната помощ и един  общопрактикуващ лекар. Извършва се епидемиологично проучване.

Положението с медицинските кадри става тревожно, след като в предишното денонощие се заразиха девет души.

Към 24 октомври   на територията  на Пловдивска област има  147 новодиагностицирани  случаи на COVID-19. Регистрирани в Националната информационна система са  общо 3280.  Под карантина са 1988 лица. На домашно лечение  са 1085 лица.


Хоспитализирани случаи от Пловдивска област, въведени в Националната информационна система с днешна дата са 202, от тях 9 пациенти са на интензивно лечение.

„Няма починали пациенти през изминалите 24 часа. Излекуваните са 82-ма. През  денонощието 3  жени  са  приети в болница на лечение, като едната е в тежко състояние. Пациентките съответно са  от общините Калояново, Пловдив и Родопи, уточни  областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.


 Отново най-много са новорегистрираните случаи в  Пловдив – 95, следват Асеновград – 17, Родопи – 8, Раковски – 7, Куклен – 5, Марица и Стамболийски по  3, Садово, Съединение и Хисаря по 2 и Първомай, Калояново и Карлово по 1. Случаите се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки.


„В понеделник свиквам Медицинския щаб, час по-късно събирам директорите на всички болници, а в 13 часа  ще се срещна с представителите на държавните институции и с кмета на Пловдив Здравко Димитров,  за да  преценим ситуацията и  да се обсъдят  допълни противоепидемични мерки на територията на областта, съобщи областният управител.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Аман от паникьори

Аман от паникьори

24.10.2020 | 15:12

Някой може ли да ми каже,как в очни и АГ клиники ще се лекува Ковид??? С какъв персонал и какво оборудване?

Отговори
3 4
Свилен

Свилен

24.10.2020 | 15:09

Затягайте мерките! Няма да има кой да лекува! Пловдив приема от цялата област болни! Затегнете сега,за да не разширявате гробищата. Времето на политика свърши.

Отговори
9 2
лекар

лекар

24.10.2020 | 15:06

Да държи още нощните заведения отворени и бръмчилниците в капана, дето вечер не може да се разминеш и после да не се чуди защо няма лекари.

Отговори
11 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?