Следвайте ни

Още 71 заразени и 6 жертви в Пловдивско, нови огнища в училища и забавачки

viber icon

71 са новите случаи на коронавирус в Пловдивска област за изминалото денонощие. С тях общият им брой от началото на епидемията вече е 20 704.

От здравната инспекция съобщават за 6-има починали през последните 24 часа на възраст от 60 до 79 години. Всички са с придружаващи заболявания.

По информация на РЗИ сред новозаразените има една медицинска сестра и двама санитари. Регистрирани са положителни проби в детски заведения и училища.

В ДГ „Ралица“ в Белащица има заболяла контактна учителка от карантинираната 1 група.  Разболяла се е и нейна колежка от 1 група в ДГ „Вяра“ в Пловдив. Наложена е карантина на контактните 22 деца и двама души персонал. В ДГ „Иглика“  в Раковски е заболял помощник-възпитател на 1 група, под карантина са поставени контактните 12 деца и двама души персонал.

Болен ученик от 3 Б клас е регистриран в ОУ „Христо Ботев“, Раковски. Карантина е наложена на контактните 21 деца и един човек от педагогическия персонал.

Заболял е и начален учител на 2 А клас в ОУ „Димитър Талев“ в Пловдив. Карантинирани са контактните 24 деца. В СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Пловдив е регистриран болен начален учител на 1 В клас, карантина е наложена на контактните 21 деца.

В Музикалното училище също има заболял преподавател.

Под карантина са поставени 1883 души, а на домашно лечение се намират 2491 жители на областта. Общо излекуваните от началото на пандемията са 16952, като 28 за последните 24 часа.

За денонощието от Спешна помощ са отговорили на 209 повиквания, от тях 17 свързани с ковид. Хоспитализации: 4 в областта и 3 в Пловдив, оставени на домашно лечение 10.  На лечение в болниците към днешна дата са 318 души. Според Областната информационна система свободните легла към момента са 556 , от които 59 интензивни.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?