71

Оперираха ученичката, прегазена в Сопот, нужни са средства за възстановяването ѝ

15-годишната Никол Радуйчева от Сопот има спешна нужда от средства, за да продължи лечението си. Тя пострада тежко, след като 18-годишна шофьорка с книжка от около месец я прегази на път за училище. 

Никол все още е в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. Тя е настанена в Клиниката по ортопедия и травматология.

"Детето беше оперирано вчера. Претърпя операция на таза. Лекарите казаха, че буквално са я събрали. Но никой все още не може да прогнозира дали няма да се наложат още интервенции. Надявам се тази да е първа и единствена и да е минала успешно. Но, за да се изправи на крака, дъщеричката ми ще трябва да бъде в количка поне три месеца". Това каза по NOVA бащата на Никол - Иван Радуйчев.

В момента родителите на момичето не работят, за да се грижат за детето си. "Здравната каса не пое консумативите за първата операция на дъщеричката ми. Искам да изкажа благодарност на всички, които ни помогнаха със средства. Но предстои рехабилитация и дълго възстановяване", посочи мъжът. 

По думите му бащата на шофьорката, ударила Никол, се е свързал със семейството. "Той ми звъни всеки ден. Интересува се какво е състоянието на Никол. Но всичко е дотам. Аз си искам детето. Нищо повече", коментира Радуйчев. 

Съдбата на Никол трогна много хора, които подадоха ръка за набиране на средства за лечението ѝ с различни благотворителни инициативи. 

Ако искате да помогнете за лечението на Никол, може да преведете средства по следната банкова сметка:

IBAN BG27STSA93000024379875

BIC: STSABGSF

Име на получател: Силвия Руменова Радуйчева

Основание: Дарение за Никол

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?