Следвайте ни

Опашките за ваксини в Пловдив се стопиха, желаещите минават за пет минути

viber icon

Няма струпване на желаещи да се ваксинират хора пред имунизационните кабинети в Пловдив, установи проверка на "Марица“. Пред частната болница „Медикус Алфа“ около 14 часа за инжекция чакаха само двама души.

От лечебницата заявиха, че списъкът с желаещи за ваксина е дълъг и до този момент са минали доста хора, без да се създава никакво напрежение. „Системата е доста успешна, защото предвижда 20 минути за всяка интервенция. Реално процесът отнема не повече от 4-5 минути. Радващото е, че почти нямаме случай, в който някой да се е записал в системата и да не дойде“, обясниха от болницата. На въпрос дали заявилите желание да получат „иРНК“ ваксини все пак се задоволяват с тази на „Астра Зенека“, медицинският персонал отговори, че това е масова практика. „Хората се умориха да чакат и да "треперят". Реално погледаното векторната ваксина е предназначена за масова употреба и тя напълно успешна срещу Ковид-19. Както всички знаят, има забавяне на доставките и не можем да се кажем точно кога ще имаме от ваксината на „Пфайзер“ или тази на „Модерна“. Работим с това, с което разполагаме“, завършиха от болницата.

Ваксинацията и записванията продължават и през следващите дни, като до 25-и март почти всички часове са вече запазени.   

Франк Воща

Франк Воща

Сътрудник

Франк Воща е завършил "Журналистика и Връзки с обществеността" в СУ "Св. Климент Охридски". Занимава се професионално с фотография от над 10 години. Работил е в БНТ и редица ПР агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?