Следвайте ни

Опашки пред РЗИ в Пловдив - само сутрин и предимно за втора игла СНИМКИ

viber icon

С опашки от чакащи за ваксина започна денят пред Регионалната здравна инспекция в Пловдив. В 9 часа близо 30 пловдивчани се бяха наредили за боцкане, но към обяд образувалата се опашка се стопи, видя репортер на "Марица". Към 13 часа за ваксина чакаха по-малко от десетина. 

Над 90 % от чакащите пред РЗИ са за втора игла. Жена от опашката сподели пред "Марица", че няма да рискува да замени "АстраЗенека", с която първоначално се е ваксинирала, с друга. Млад пловдивчанин пък твърдо заяви, че иска втора игла с друг препарат, предвид всичко, което се е изговорило и отправените предупреждения за "АстраЗенека".

"Чакам вече два часа и половина. Прави впечатление, че организацията е на ниско ниво, а не че работата се върши бавно. Ако всичко е ок и има ред, няма да има опашки", коментира той. Проверката на "Марица" показа, че опашките са факт рано сутрин. Хората се редят още от 07.30-08.00, което е час-час и половина преди започване на работното време на Регионалната здравна инспекция в 9 часа. Така опашки се формират още преди специалистите да отворят кабинетите, които отскоро са три, за да поемат натоварването. 

На отделна опашка пък се редят джипитата с хладилни чанти, които чакат флакони за своите пациенти. 

Имунизации и реимунизации се правят с всички налични ваксини, като единствено "Модерна" е само за втора игла, тъй като количествата са малки. 

Репортерска проверка показа, че пред ДКЦ "Пълмед" няма нито един чакащ за поставяне на ваксина. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Kiro Ulev

Kiro Ulev

27.04.2021 | 18:07

Shashavi sa mnogo. Opitni mishki glypavi. Maimynski fashkii v vaksini te. Chete glupaci.

Отговори
2 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?