Следвайте ни

Онколог от КОЦ сред най-вдъхновяващите лекари

viber icon

Специалист на Комплексния онкологичен център в Пловдив е поканен да изнесе реч с вдъхновяващо послание в рамките на кампанията на здравната платформа Кредоуеб „Лекарят, който ме вдъхновява”. Д-р Антоанета Томова, началник на Първо отделение по химиотерапия в КОЦ, ще говори пред 100 свои колеги, обединени от каузата „Лекари подкрепят лекари” на среща в София на 17 май. Тя е избрана заедно с още 5-6 свои колеги да поднесе своето послание. 
Събитието ще бъде кулминацията на кампанията „Лекарят, който ме вдъхновява”, което даде шанс на самото съсловие да излъчи знакови професионалисти, които с примера си увличат гилдията, карат колегите си да вървят напред и да се развиват. В церемонията ще се включат водещи български  специалисти, които са съпричастни на идеята за утвърждаване на достойнството и солидарността на медицинскатата гилдия. 

Ще бъдат представени и досегашните носители на приза „Лекарят, който ме вдъхновява”. Предвидено е по време на събитието всеки от участниците да носи някакъв предмет с история, който да представи и дари в полза на каузата, свързана с лекари – в подкрепа на лекар със здравословен проблем, на лекар в тежко социално положение, за психологическа подкрепа на лекари, жертва на стрес и насилие, за стипендия за млад лекар  и др.
 
Д-р Томова има 31-годишен опит в сферата на химиотерапията и медицинската онкология. Тя е сред най-добрите химиотерапевти у нас, които активно въвеждат най-съвременните техники и методики в своята сфера. Специализирала е в областите медицинска онкология, палиативни грижи, борба с болката, симптоматичен контрол, като над 60 от тях са в чужбина. Тя е главен изследовател в повече от 150 проучвания, свързани с белодробния, колоректалния карцином, рака на гърдата, протатата и на яйчниците. Носител е на приза лекар на годината за 2009 г. на Националната пациентска асоциация - АПОЗ, а също и на почетни дипломи “Лекар, на когото българите вярват”. Като лекар е вдъхновение за своите колеги с непрестанния си стремеж да се усъвършенства като специалист и да е в крак с новостите. Като завеждащ насърчава младите колеги в екипа да се развиват постоянно, учи ги дълбоко да съхраняват топлото и човешко отношение към болните.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?