Следвайте ни

Общинският съвет избира шеф на МБАЛ "Свети Мина"

viber icon

Временният шеф на МБАЛ "Св. Мина"  проф. д-р Петър Петров ще управлява общинската болница още три години, след като местният парламент  гласува  предложението на ресорния зам.-кмет Илия Кирчев на сесията на 24 септември.

Професорът спечели конкурса за ръководната длъжност без никаква конкуренция. Той беше единственият кандидат, който изяви желание да управлява Първа градска. В продължение на шест - седем години болницата се намираше в състояние на дълбока криза, подпомагана финансово от градския бюджет. Едва през последните няколко месеца, след като проф. Петър Петров пое кормилото на западналото лечебно заведение, МБАЛ "Св. Мина" започва да изплува. 

На конкурса професорът получи оценка 5.74 при минималните условия 4,50. 

Категорично болницата ще продължи да извършва дейността си като самостоятелно търговско дружество.  Намеренията на предишната градска управа за сливане с МБАЛ "Св. Пантелеймон" категорично са отхвърлени от екипа на кмета Здравко Димитров. 

Драми с избора на управители продължават в "Медицински център - 6" и, както "Марица" вече писа - в КОЦ - Пловдив. 

В бившето ДКЦ  - 6, преобразувано в МЦ - 6, за пореден път ще сменят шефа. Временният управител д-р Тодорка Цанкова е подала оставка с мотив за здравословни и семейни причини. На ръководната длъжност е номиниран д-р Веско Стоилов, също временно, до провеждане на конкурс.  

Съветниците от ГЕРБ и "Кауза Пловдив" са амбицирани да отстранят управителя д-р Парашкев Цветков с аргумент, че тригодишният му мандат изтече. За шеф предлагат да бъде избрана проф. д-р Марианна Янева, която спечели първо място на конкурса в общината. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Гражданин

Гражданин

18.09.2020 | 18:53

Дори там където вървят нещата, т.е. точно там са и големи мераците. Вижте, че дори и банкера проявява лични интереси...

Отговори
0 0
Петров

Петров

18.09.2020 | 18:51

Разбира се, че който е пръв- той печели и местото. Стига задкулисие. Побъркахте я тази жена. Игри и игрички. Пълно задкулисие. Голям апетит към КОЦ.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?