Следвайте ни

Община Пловдив няма да допусне МБАЛ „Св. Мина“ отново да бъде губещо лечебно заведение

Позиция на зам.-кмета по „Екология и здравеопазване“ Анести Тимчев 

viber icon

Ставащото в МБАЛ „Св. Мина“ е притеснително, защото през последната една година общинското лечебно заведение с помощта на Община Пловдив преодоля много трудности, пое голяма отговорност като разкри и дооборудва  ковид отделение, излезе на печалба и предоговори по-високи лимити с НЗОК. Освен това беше изработен план за ремонти и модернизация на базата. Това няма как да стане, ако няма амбициозно ръководство и добър екип от лекари, сестри и санитари.  

След получаването на сигнала с подписка на част от служителите на болницата, веднага назначих проверка под ръководството на директор дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов. В момента в лечебното заведение се провежда анкетна комисия, която има за цел да провери сигнала за финансови нередности и да установи дали има закононарушения. Водят се разговори с всеки един служител за установяване на проблемите. Предстои ни да обсъдим тези въпроси и с ръководствата на синдикатите.

Очаквам следващата седмица анализ, който да предложи и конкретни действия, за да бъде възстановена екипната работа и да не се нарушава нормалното функциониране на болницата. 

Община Пловдив ще предприеме необходимите действия, за да създаде нормална обстановка за работа и няма да допусне болницата отново да се върне в предишното състояние на губещо лечебно заведение. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

комунисти

комунисти

19.05.2021 | 07:07

Този е най-ценният зам.кмет в Общината - Отраснъл с идеите на Комсомола и БКП!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?