Следвайте ни

Общината купува 11 дка за втори гребен канал

viber icon

Община Пловдив ще плати 1 354 000 лева за терен с площ 11 417 квадратни метра, който попада в зоната на парк „Отдих и култура”. Имотът  е собственост на фирма „Пловдив Рийч” ЕООД, представлявано от управителя Филип Хауърд чрез адвокатското дружество „Пенев”.

Сделката е с цел изграждане на втория гребен канал, в чиято територия попада частната земя, твърдят от общинската администрация.

 

Договорът за покупко – продажба ще се разглежда на днешната сесия на местния парламент. Собственикът е уведомил общината, че е съгласен да плати цената на две вноски – 677 000 лева в срок до десет дни след подписването на договора и още толкова до 28 февруари 2020 г. За сметка на градския бюджет ще се плащат данъци, такси и ДДС.

 

Съветниците се събират след ваканцията, продължила месец и половина. Това е една от последните сесии преди да свърши мандатът. По тази причина старейшините ще заседават като за световно – с 56 точки в дневен ред.

 

На същата сесия ще се обсъжда и предложението на Общината за драстичното намаляване на годишните вноски на концесиите на „Ботев” и „Локомотив”. Вместо по над 30 000 лева годишно те ще паднат на 100 лева, ако съветниците одобрят. Препоръката беше дадена на местната власт от премиера Бойко Борисов.

На сесията ще се разглеждат още промените в Наредбата за обществения ред, с които се въвежда строг режим за шум в кооперации блокове.  Антова къща в Стария град е предложена за отдаване под наем на частна фирма срещу 1200 лева на месец.

Съветниците ще определят условията на конкурса за избор на управителя на Първа градска болница и ще открият процедура за подготовката на търга за осем автобусни линии. Договорът за тях изтича през април догодина.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?