Следвайте ни

Обявяват грипна епидемия в Пловдив

viber icon

Заболеваемостта от грип и ОРЗ в Пловдив стигна 183.20 % при средна за страна 193.45%оо.  Тези стойности са епидемични. Данните бяха изнесени от Регионалната здравна инспекция. Това е причината от 28 януари (вторник) да бъде обявена грипна епидемия и грипна ваканция  на територията на общината, която ще продължи до 4 февруари включително. Тъй като 5 февруари е неучебен ден заради междусрочната ваканция децата ще тръгнат на училище от 6 февруари. Въведените до момента ограничителни мерки  продължават.


Със заповед на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров по указание на Регионалната здравна инспекция се обявява грипна ваканция в града от 28 януари до 4 февруари, включително. Поради висока заболеваемост ще бъде преустановен учебният процес във всички общински, държавни и частни училища на територията на града. Детските градини ще продължат учебните занятия с повишен контрол от медицинските лица.

Учениците ще бъдат на училище на 6 февруари след междусрочната ваканция, която по график е на 5 февруари.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?