Следвайте ни

Областният кризисен щаб заседава за мерките срещу коронавируса

viber icon

Заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса е насрочено за 14 ч. днес. 

Припомняме, че министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров изиска от РЗИ-тата да свикат областните кризисни щабове по повод на очакваната нова вълна на ковид, за да обсъдят мерките, които ще влизат в сила при покачване на броя на заразените. 

Директорът на Дирекция "Здравеопазване" д-р Калинов, който е шеф на Медицинския съвет, с изненада научи от екипа на „Марица“ за провеждането на заседанието на Областния кризисен щаб. Той  коментира, че все пак Община Пловдив е най-голямата община в областта и участието на дирекцията и Медицинския съвет е желателно на подобни срещи. До сега д-р Калинов беше активен член при предишните заседания на кризисния щаб, когато начело стоеше бившия областен управител Дани Каназирева. 

Областния кризисен щаб в момента се ръководи от областния управител Ангел Стоев. От ведомството обясниха, че в заповедта на здравния министър не фигурира изискването на заседанията да присъстват представители на медицинските щабове. Въпреки това поеха ангажимент да поканят и представители на община Пловдив за срещата в 14 часа. Малко по-късно стана ясно, че поканата до общинарите вече е отправена и техни представители също ще участват в заседанието. 

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

намръщенЪ

намръщенЪ

26.07.2021 | 11:41

ами като не е поканен, ПОСЛЕ ДА ОТПРАЩА ПО СЕЛАТА РАЗНИТЕ СЕЛЯНДУРИ И ТЕ ДА СЕ ОПРАВЯТ ТАМ

Отговори
1 1
Съвсем се омотахте

Съвсем се омотахте

26.07.2021 | 11:31

Кризисният и медицинският щаб са две различни неща и Д-р Калинов не е участвал в медицинския щаб.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?