Следвайте ни

Няма коронавирус в Пловдив! Изписват пациентите от Инфекциозна

viber icon

Отрицателни за коронавирус са резултатите на тримата пациенти, настанени за лечение в Инфекциацна клиника Пловдив.

Това съобщиха директорът на здравното заведение доц. д-р Андрей Петров.  Той добави, че състоянието им се подобрява и ще бъдат изписани в четвъртък, 27 февруари.

Двамата мъже и една жена са  били на посещение в Италия и са потърсили медицинска , защото са имали повишена температура.

Дете на седем години, пристигнало в родителите си от Мюнхен  ще бъде изследвано също за наличие на коронавирус Covid-19.

 То е от 10 дни  с висока температура и ларингит. Според първоначалните данни в него няма коронавирус. От днес се възстановиха и ремонтните работи в Инфекциозна клиника, която бяха спрени във вторник, заради опасността от  Covid-19.

В четвъртък, 27 февруари  в Областна управа ще се състои среща, на която ще бъдат обсъдени действията и мерките, свързени с това заболяване.

На нея  ще присъстват лекари епидемиолози, експерти от общината и представители на ръководството на УМБАЛ "Свети Георги". Ще бъде направен и протокол за действие при евентуално регистриране на пациент с коронавирус . 

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

друид

26.02.2020 | 12:01

Другата седмица ще ИМА

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?