Следвайте ни

Няма кандидати да оглавят МБАЛ "Свети Мина"

viber icon

Няма кандидати да оглавят МБАЛ "Свети Мина" в Пловдив, известна още с предишното си име Първа градска болница. Това стана ясно, след като никой не се яви на насрочения за 3 декември конкурс за управител на общинското лечебно заведение.  Общинските съветници- членове  на  комисията за провеждането на конкурса  се събраха в сградата на местния парламент, за да видят кои са кандидатите и да ги изслушат. Никой обаче не дойде.  Не се кандидатира и сегашният управител д-р Генади Странджев. Той обаче остава начело на болницата до избор на нов шеф.  Според правилника в срок от две седмици трябва да бъде обявен нов конкурс за избор на управител.

Причината никой да не иска да оглави МБАЛ "Свети Мина" е нейното тежко финансово състояние. Дълговете й надхвърлят 2 милиона лева. До сега  от община Пловдив през последните години са отпуснати над 5 милиона лева за финансовото й стабилизиране. Заради ниските заплати и недобрите условия на труд лекари, медицински сестри и служители на Първа градска проведоха няколко протеста през последните години, стигна се и до напускане на опитни кадри.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?