71

Нов високотехнологичен медицински център отвори врати в Пловдив

Медицински център „Прослав“ е специализиран във физиотерапия и рехабилитация на различни заболявания на опорно-двигателния апарат

Един от най-модерните медицински центрове за физиотерапия и рехабилитация в Пловдив отвори врати в събота. Новият център „Прослав“, логично се намира в едноименния квартал, а екип от най-добрите специалисти събрани под вещото ръководство на доказалия се в сферата на физиотерапията д-р Джурджев ще работи от понеделник до петък с високотехнологична апаратура на фирма Zimmer Medizinsysteme – Германия.

Центърът е изцяло проектиран за нуждите на физиотерапията и разполага с удобен собствен паркинг и достъп за трудноподвижни хора.Какво ще откриете в Медицински център „Прослав“?

На първо място отношение и отлично подготвен екип.

Независимо дали сте претърпели наскоро операция и имате нужда от възстановителни процедури, защото навременната активна и пасивна рехабилитация са изключително важни, или имате проблеми с опорно-двигателния апарат, нужда от справяне с болката, засилване на имунната система – тук ще намерите всичко на едно място. 

Центърът предлага и специализирано лечение за спортисти съобразено с най-новите тенденции и технологии в Европа и света.

Мотото на МЦ „Прослав“ е „Профилактика на здравето“. Съвременният застоял начин на живот води до редица заболявания, които с течение на годините стават хронични. С активна профилактика на здравето може да подобрите не само общото си функционално състояние, но и да засилите своя имунитет. Невидимите врагове – стоенето дълги часове пред компютъра, неправилната стойка, шофирането оказват своя неблагоприятен ефект върху общата функционалност на човек. А екипът от лекари, рехабилитатори и терапевти, са си поставили за цел да намалят вредното им въздействие, за да се чувствате отново във форма.

Медицински център „Прослав“ предлага профилактика и рехабилитация на заболявания на опорно-двигателния апарат като:
    • ревматоиден артрит; възпалителни полиартропатии;
    • коксартроза; гонартроза, периартрит, епикондилит;
    • вертеброгенни заболявания-анкилозиращ спондилит, спондилоза и възпалителни спондилопатии, увреждане на междупрешленни дискове във всички отдели на гръбначния стълб, следоперативни състояния;
    • състояние след алопластика на стави,
    • полиартроза;
    • кристалоидни артропатии и други специфични артропатии – подагрозни, псориатични и други;
    • контрактури на стави;
    • вродени аномалии и деформации на костно-мускулната система;

В центъра ще се погрижат за вашето възстановяване и специфични нужди чрез различни терапевтични методи:

  • Електротерапия -  управление на болката, мускулна терапия, мускулна рехабилитация, подобряване на кръвообращението и др.,
  • Ултразвукова терапия - ултразвуците отпускат мускулите и правят тъканите, съдържащи колаген, по-еластични (белези, апоневрози, сухожилия, връзки и ставни капсули).
  • Лечение с лазер
  • Текар терапия - високочестотна електротерапия (диатермия) създава дълбока топлина, която се развива в тъканта, причинява локално увеличаване на циркулацията и разширяване на кръвоносните съдове. Чрез въздействието на топлината тонусът в мускулите се понижава, което има положителен ефект върху обезболяването на пациента.
  • Магнитотерапия - магнитното поле стимулира нервните клетки, мускулите и кръвоносните съдове, оптимизира функцията на клетката.
  • Ударно-вълнова терапия - радиална ударно-вълнова терапия с балистични, високоенергийни импулси. За лечение на биологични тъкани и структури при различни патологии и медицински състояния.
  • Криотерапия - Криотерапията е терапията със студен въздух и е подходяща както за кратко, бързо и интензивно охлаждане на кожата, така и за по-продължителни периоди на умерено охлаждане с цел понижаване на температурата до терапевтично значими нива дори в по-дълбоките слоеве на тъканите.
  • Кинезитерапия - определят кинезитерапията лечение чрез движение, но тя е много повече. В нея се прилагат методологически правилно и целенасочено физически упражнения и други средства, за да се подобри общото здравословно състояние на пациента.

Вашето здраве и добра обща функционалност на организма е приоритет. Наш ангажимент е да получите най-добрата медицинска грижа. Доверете ни се!

Ще ни намерите на адрес: гр. Пловдив, ул. „Просвета“ №1Г
Контакти: 0878 35 00 50, 032/207 900
E-mail: [email protected]

Website: https://www.mcproslav.bg

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Спортист

Спортист

30.11.2022 | 07:43

Браво! Нещо различно!

Отговори
2 0
Прослав

Прослав

29.11.2022 | 15:35

Изглежда страхотно, ще се възползвам

Отговори
5 0
А рехабилитация за малки деца предлага ли

А рехабилитация за малки деца предлага ли

29.11.2022 | 11:02

Центъра работи ли със здравна каса.

Отговори
7 0
Не прочетох

Не прочетох

29.11.2022 | 09:48

Центъра само за богати ли е или може и с направление/

Отговори
13 0
Пациент

Пациент

29.11.2022 | 09:42

Щом зад даден проект стои фамилия Джурджеви, убеден съм, че всичко ще бъде професионално и на изключително високо ниво. Късмет желая!

Отговори
8 5

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?