Следвайте ни

Нинова предлага да се отвори държавният резерв за лекарства

viber icon

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи решение на проблема с недостига на лекарства. Според нея отварянето на държавния резерв и освобождаването на необходимите количества от липсващи медикаменти за аптечната мрежа ще тушира напрежението. Предложението си тя написа във фейсбук страницата си, като според нея по-този начин ще се предотвратят не само медицински проблеми, но и психологически, защото така ще се избегне паниката и презапасяването. 

“В социално-икономически аспект ще се предотврати евентуално покачване на цените, поради повишеното търсене. Такова поскъпване ще бъде непосилно за джоба на хиляди българи. И не на последно място, ще се избегне евентуална спекула с липсващи лекарства.”, подчерта Корнелия Нинова.

Тя припомни на управляващите още, че съгласно  Закона за държавните резерви и военновременните запаси лекарствата са стока, която задължително трябва да се съхранява в резерва и са “предназначени за задоволяване потребностите на населението при кризисна ситуация”.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?