Следвайте ни

Не е за вярване! Близначки се родиха по естествен път 4 дни преди секцио

viber icon

Близначки се родиха по естествен път в болница "Селена" в Пловдив четири дни преди планираното секцио. Новината съобщиха от здравното заведение. Дарина и Божидара дошли на бял свят толкова бързо  толкова бързо, че да не оставят възможност за събиране на екип, за упойка на майката, камо ли за друго. Че и заченати от първия път, въпреки нагласата на майката, че заради Хашимото не може да забременее. 


36-годишната Пенка Шопова пристигнала в родилното отделение в 4,30 сутринта на 1 февруари. Дежурният екип на УСБАЛАГ „Селена“ бил в операция, но се наложило бързо да поеме и новодошлата жена, тъй като непосредствено след приемането и обработката на документите й, прегледът на жената показал пълно разкритие. Първа се появила Дарина в 5.51 часа с тегло 2290 грама и ръст 45 сантиметра. Седем минути по-късно я последвала и 44-сантиметровата Божидара с тегло 2150 гр. „Изключително бързо и леко раждане“, така коментира появата на близначките акушерка Катя Павлова, водила раждането заедно с д-р Илко Ненев.


След 8-дневен престой в болницата за наблюдение на растежа им, бебетата са в къщи в отлично състояние и ежедневно наддаване на тегло. 

 

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?