Следвайте ни

Не достигат пари за контрол на туберкулозата

viber icon

Дейностите по контрола на  туберкулозата остават недофинансирани. Това заявиха на проведената среща с представители на Министерството на здравеопазването   експерти от Българското дружество по белодробни болести начело с неговия председател доц. Владимир Ходжев. Той е началник на Клиниката по пулмология в УМБАЛ "Свети Георги"-Пловдив.

 Според лекарите недофинансирането  ще има негативно въздействие върху пневмо-фтизиатричната мрежа в България през 2019 г. и съществуват реални рискове за невъзможност за нормалното <210> функциониране. Представени бяха финансови разчети за необходимите средства. ​В писмо до министъра на здравеопазването​ са представени предложения. Според наредбата за болнично лечение ще се заплаща между 43 лв. и 58 лв., а за осъществен и отчетен преглед, който се прави всеки месец на хора с диагноза „латентна туберкулозна инфекция“, предложената сума е 17 лв. 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?