Следвайте ни

Най-честите грешки във ваксинационните сертификати: Проверете името си на латиница

viber icon

Гражданите, в чиито ваксинационни сертификати е допусната някаква грешка, следва да подадат сигнал към медицинския пункт, в който е поставена имунизацията. Ако не могат да се свържат със съответния център или лекар, тогава трябва да се обръщат към Регионалната здравна инспекция. Това обясни пред „Марица“ д-р Моника Троянчева от РЗИ - Пловдив.

Тя поясни още, че се изпълнява заповедта на Министерството на здравеопазването, според която при констатиране на грешка в сертификата управителят на медицинското заведение следва да изпрати към РЗИ по електронен път заявка за корекция с електронен подпис. РЗИ пък препраща електронните документите към Министерството на здравеопазването.

Най-честите грешки според д-р Троянчева са свързани с неправилно изписване на имената на латиница на чужди граждани. Те би трябвало вече да са били автоматично коригирани от Националната здравна информационна система.

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?