Следвайте ни

Държавата инвестира половин милион в УМБАЛ "Свети Георги"

viber icon

Министерството на здравеопазването е инвестирало 492 437 лева в УМБАЛ "Свети Георги"-Пловдив през миналата година.

Това става ясно от писмен отговор на министър Кирил Ананиев на въпрос на депутатите от БСП доц. Георги Йорданов и д-р Илиян Тимчев. В него се  обяснява, че отделените капиталови разходи, направени от ведомството,  са подобрили състоянието на 135 структурни звена в общо 49 държавни болници.

В УМБАЛ "Свети Георги" средствата са изразходвани за закупуване на задължително минимално оборудване за хистологична лаборатория и токсикохимична лаборатория, обзавеждане на психиатричното отделение, закупуване на апаратура за диагностични и терапевтични елекрофизиологични интервенции за нуждите на Отделение по инвазивна кардиология и доставка на апарата за хемодиализа. Най-много средства са инвестирани в Александровска болница - 4 174 000 лв. В „Пирогов" са вложени 4 080 000 лв. "Царица Йоанна - ИСУЛ" в София е получила 2 771 000 лв.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?