Следвайте ни

Момиче е първото бебе, родено през тази година в АГ "Селена"

viber icon

Момиче е първото бебе, родено през тази година в АГ "Селена" в Пловдив. За това информираха от здравното заведение. Детето се казва Алия, а майка му Зихра. Малката красавица дойде на бял свят  на 1 януари в 11.43 часа под грижите на акушер-гинеколозите д-р Апостолова и д-р Петрова, неонатолога д-р Миовска и акушерка Ваклинова. 

Алия е второ дете за Зихра. За втори път младата жена доверява на екипа на болница „Селена“ този така специален и отговорен момент на раждането на дете. И споделя, че би го направила и трети път.

 Появата на Алия изпреварила плановете и изненадала Зихра рано сутринта на първия ден на новата година. Точно 18 дни преди термин. Заради предишно оперативно раждане, Алия трябвало също да се роди секцио. Дата все още нямало, щели да я избират на планиран за 5 януари преглед. Съдбата обаче имала други планове за Алия, които не включвали чакане.

Така рано сутринта на 1 януари водите на Зихра изтекли и началото на раждането било потвърдено след приема в болницата в 8.40 часа. Три часа по-късно със спешна операция се роди Алия с тегло от 3020 грама и дължина 50 сантиметра.

 Медиците от АГ "Селена" пожелават на  мъничкото човече да расте, държейки първенството във всеки аспект на живота си! И се присъединяват  към пожеланията на Зихра за здраве!

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?