Следвайте ни

Мобилни екипи ще ваксинират хората без здравни осигуровки

viber icon
Регионалната здравна инспекция в Пловдив отговаря логистично за снабдяването с ваксини освен за града и региона, също и за областите Пазаржик, Смолян, Стара Загора, Хасково и Кърджали.  Пратките ще дойдат от столицата, а после ще се разпределят. Очаква се до два-три дни РЗИ в Пловдив да получи фризер от МЗ, в който ще се съхраняват ваксините преди тяхното използване.
 
В момента се изготвят списъците с медици, фармацевти и друг помощен персонал в болниците, които са изявили желание да се ваксинират. Очаква се да се имунизират и по-голямата част от служителите на РЗИ. Медиците ще бъдат ваксинирани в здравните заведения, където работят. Полицаите например пък ще бъдат имунизирани в МВР поликлиниката. Здравноосигурените граждани ще бъдат имунизирани от своите лични лекари. 
 
Хората, които нямат джипита или са социално слаби, ще бъдат посещавани от екипи на РЗИ.     
 
Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Дърител

Дърител

11.12.2020 | 15:24

Да бе Аз имам една стърга наследство от прадедо ми През нея е прекарвал уфците га им е стригал вълната С най голямо въодушевление съвукупление преклонение и малка доза овчедушие е предоставям на орторизизаните държавни органи заели се с трудната и отговорна работа по въксинирането да я ползват по предназначение без значение Всички през стъргата кът уфци немедлено задължително обезателно и да не са шикалкавят Стригане до дупка Опаааа Исках да кажа Ваксиниране до дупка Няма изпредвид до гроб Некой да не си помисли че всявам паника Хизобщо НЕ

Отговори
0 0
dii

dii

10.12.2020 | 12:11

направо да напрявят 1 КПП на Главната и който мине, направо да го ваксинират, направо в движение. За по голяма мобилност. Минаваш си и ШАТ една ваксина в гърба.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?