Следвайте ни

Млад лекар майстори 3D черепи за обучение

viber icon

Младият лекар д-р Ваньо Везиров майстори 3D  човешки черепи за обучение на студентите по медицина. Той завършва следването си и полага хипократова клетва в началото на 2020г., а идеята за моделите се ражда още в студентските години. 


„Беше ми странно как докато изучавах анатомия не разполагахме с анатомични модели на черепи. Затова изучавахме предимно от атласа и учебника. Имахме 3 черепа, при това счупени, които нямам как да ги вземеш у вас и да им обърнеш необходимото внимание. Взех си 3D принтер, направих адаптирана компютърна томография на череп на пациент и го изпринтирах“, разказва д-р Ванцо Везиров.

След това и приятелите му го помоли да направи модели и за тях. Така се родила и идеята за масово производство за студенти и продажбата им. Изработката на един 3D модел отнема 26 часа.

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Alex

Alex

14.10.2020 | 14:54

Сега Google плаща $ 11570 до $ 12500 на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя ===>>> Jobnews3.com/

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?