4020

Мисис България гони болката чрез древна старославянска терапия

Пламена Червенкова се е обучавала в клиниката на проф. Огулов

Името на Пламена Червенкова много хора свързват с немного далечната 2014 година, когато чаровната русенка се пребори с най-красивите жени у нас и грабна титлата „Мисис България - Европа". Още тогава обаче не се вписва в традиционната представа за хубавиците, чието време минава в студиата за разкрасяване, фитнес залите, моловете и фризьорските салони. 

Денят на Пламена е подчинен на работата й в кабинета по кинезитерапия, грижите за семейството и непрекъснатото надграждане с четене на медицинска литература и курсове за усъвършенстване. Тя става и единствената българка, която в момента практикува древния метод за лечение посредством все още малко популярния в България метод, известен като висцерална терапия

За онзи период Пламена Червенкова не си спомня с много добро чувство.

„Почти не ми оставаше време за себе си. Бях се отдала на професията и семейството и естествено, това доведе до криза в брака. Тогава реших, че трябва да покажа, че аз мога да бъда и красива, и харесвана, и известна, защото мъжете обичат до тях да имат преди всичко красиви жени, с които да се показват“, спомня си тя. Попада на въпросник за конкурса „Mисис България“, попълва го и на интервюто я одобряват. „Когато обявиха, че аз печеля конкурса, ми прилоша и ми се подкосиха краката. 

Припаднах, свестиха ме с шоколад и кола 

Затова и на снимките, където ми поставят короната, съм седнала“, разказва вече с усмивка Пламена. Славата обаче не спира работата й, грижите за семейството продължават, поддържането на добрата визия вече било задължително, а стресът около конкурса също оказал своето влияние.

„Чувствах се зле, започнах да се задушавам, краката и коремът започнаха да ми се подуват, събирах вода, качих килограми, кръстът също започна да ме боли и усетих първите признаци на депресия“, спомня си тя.

Тогава на помощ й се притекъл неин колега - Огнян Илиев - юмейхо специалист IV степен и самоук в сферата на висцералната терапия. Още след първия сеанс се почувствала добре, а той й предложил да изкара обучение и да започне да работи по метода на руския проф. Александър Огулов в Москва.

„Веднага изчетох всичко, свързано с темата, и реших, че това е моето. Имах вече 24 сертификата за кинезитерапевт, III степен рейки и всякакви други обучения, но веднага разбрах, че това е нещо много по-сериозно и полезно“, разказва Пламена Червенкова. Купила и изчела всичко за метода, започнала да си припомня руския език, защото обучението се провеждало в Москва в клиниката на проф. Огулов „Център Предтеча”. „Бях много впечатлена, когато разбрах, че висцералната терапия е древна славянска техника, която се е използвала в народната медицина на Русия като средство за бърза помощ, която  е помагала да оживее човек в екстремни ситуации, при заболявания, при тежък физически труд, при травми и дори по време на война.

Започнах да гледам руска телевизия и дори у дома започнах да говоря на руски, за да си упражнявам езика. Като почувствах, че вече се справям добре с медицинската терминология, си изпратих документите с всички сертификати. Приеха ме за първия възможен курс и така станах единствената българка, която е завършила обучението по тази уникална терапия“, спомня си Пламена. 

Обучението в клиниката на проф. Огулов за първия етап било седем дни. Започвало от рано сутрин и продължавало до късно през нощта.

„Отивам в Москва със самочувствието, че много съм чела и всичко съм научила и ми трябва само практика. Показвам какво знам, а те ми се усмихват и ми казват: “Горе-долу е така, но не точно“. Не се стреснах, защото аз не започвах от нулата - отивам с чувствителността в ръцете, която ми е много добра, знаех кой орган къде се намира, къде какво да погледна при даден проблем, как и под какъв ъгъл „да вляза“, за да открия чрез палпация засегнат спазмиран, слепнал орган. При висцералната терапия първо ни обучават как да работим върху себе си и хората около нас - аз правя терапия на някого, той на мен, както и как да си прилагаме самотерапия. Втората степен вече е със специалист, почваш да търсиш състояния, застой в органите, блокаж, спазъм. Ние търсим състояние, а в медицината му казват диагноза“, разказва за начина на обучение терапевтката.

 „Висцералната терапия е ръчна хиропрактика, която зависи от чувствителността и умението с пръсти да усетиш къде е проблемът в тялото и кой орган боледува. Този метод проф. Огулов е успял да обобщи след системно проучване, да го подреди и пресъздаде. Методиката се прилага чрез работа върху корема. Това е безболезнено лечение без медикаменти за възстановяване на вътрешните органи чрез натискане на болния орган и пространството около него с ръце, под необходимия ъгъл, по определени правила и закони“, обяснява Пламена Червенкова.

Терапията въздейства на венозния и лимфния застой, при спазми, разместване на органите, смъкването им един спрямо друг, което е една от най-честите причини за възникване на различните заболявания. Целта е чрез външно въздействие на вътрешните органи да се отстрани патологията. Възможно е да се премахнат доброкачествени образувания - кисти, миома, коригира се ниско и високо кръвно налягане, аденом на простатата, посочва възможните ефекти терапевтката, която допълва, че освен възстановяването на  функциите на органите, се подобрява цялостното здраве на човека, продължителността на живота, работоспособността му, както и се нормализират килограмите. Не на последно място се подобрява  и психоемоционалното състояние. Ако се намираме в състояние на стрес и преживяваме гняв, депресия, тъга, обида, страх, агресия, нашите органи също реагират, защото тялото ни зависи от чувствата ни. Според методиката на проф. Огулов всяка емоция е свързана с определен орган и въздейства върху него, а от здравето на органите в стомашната кухина зависи здравето ни като цяло - включително на крайниците, главата, сърцето и т.н.“, допълва Пламена Червенкова. Според нея ефектът се усеща още след първата процедура, но  за премахването на проблема е добре да се направят около 10 сеанса.

До момента тя успешно е помогнала на хора с наднормено тегло, главоболие, паник атаки, такива, които са преживели стрес, възпалителни процеси, хернии, рефлукс, констипация, плексит, радикулит и още много други проблеми.

За да се чувства добре тялото ни и да изглеждаме добре, Пламена препоръчва да се научим да дишаме чрез диафрагмата и да спим по корем.

Самата тя започва деня си с чаена чаша топла вода на гладно, като към нея прибавя равна чаена лъжичка сода. „Изпива се, като спре шуптенето. Така след сутрешния душ измиваме тялото си и отвътре“, препоръчва терапевтката. .

Оцени новината

Оцени новината
4.2/5 от 6 оценки
4.2/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Ръководител движение с чужди пари!

Ръководител движение с чужди пари!

25.08.2023 | 11:12

Болката, се гони с,, чиста възглафка,, и мръсна оста, нещо като 00!

Отговори
1 0
Мента

Мента

24.08.2023 | 21:33

За далаци, за ташаци… Ако за няколко седмици в Москва се ставаше специалист…

Отговори
3 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?