Следвайте ни

Метаболитните заболявания са темата на Пловдивските зимни ендокринни дни

viber icon

Заболяванията на костния и минералния метаболизъм са темата на Пловдивските зимни ендокринни дни през тази година. Заради ограниченията, наложени от  епидемична обстановка  събитието ще премине   под формата на уебинар в 2 сесии. Те  ще се проведат на 13 февруари 2021 г. (събота) от 9 ч. до 13.30 ч., дистанционно през платформа zoom. Webinar ID 985 0758 5743.

Предвижда се съвместно участие на академични преподаватели от Катедрата по Детски болести на МУ – Пловдив. Гост лектор ще бъде проф. Михаил Боянов от Медицински университет – София.

Пловдивските зимни ендокринни дни стартираха през 2020 г., предизвиквайки сериозен интерес сред медиците в страната.  Те поставиха началото на поредицата от събития, с които Медицинският университет – Пловдив отбеляза своя 75-годишен юбилей. Това научно събитие беше проведено с голям успех и посрещнато с интерес както от академичната общност на МУ – Пловдив, така и от другите медицински университети в страната.

"Въпреки пандемията решихме този форум да бъде проведен отново, за да продължим прекрасната инициатива, а и дигиталните технологии ни дават възможност за това. Само така ще можем да превърнем Пловдивските зимни ендокринни дни в традиционно научно събитие, организирано от Катедрата по Ендокринология, под егидата на МУ – Пловдив", заяви проф. д-р Мария Орбецова, началник на Клиника по Ендокринология и болести на обмяната при УМБАЛ "Св. Георги" и ръководител на Катедрата по Ендокринология в Медицинския университет под тепетата. 

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?