46

Меморандум с МУ помага в битката за кадрите

Меморандумът за сътрудничество,  подписан с Медицинския университет в Пловдив, е едно от събитията, с които д-р Калин Калинов се гордее. 

„Това е един документ, подписан от кмета Здравко Димитров и ректора на Университета проф. д-р Мариана Мурджева, върху който ние стъпихме за бъдещото развитие на взаимоотношенията между общинските лечебни заведения и МУ. Акцентите в него са два: повишаване на квалификацията на медицинските работници и стимулирането на младите специалисти да останат да работят в общинските лечебни заведения, което ще спаси част от тях от затваряне", обяснява шефът на общинското здравеопазване. 

МУ разполага с професионалисти с много висок преподавателски потенциал, който може да се ползва за повишаване на квалификацията на медицинските работници, които работят в общинските лечебни заведения. С меморандума се увеличават шансовете за справяне с всеобщия проблем с липсата на кадри в здравеопазването. Това е възможно с отпускането на стипендии, договори за специализация и осигуряване на професионално развитие. "Много важно обаче е тези хора да харесат бъдещото си работно място и затова другият приоритет на нашата стратегия е подобряване на условията на труд, апаратурна и технологична обезпеченост", обобщава д -р Калинов.  

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
пловдивчанин

пловдивчанин

31.08.2023 | 21:49

Базсрамие! Готви се за новия екип в кметството...

Отговори
4 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?