Следвайте ни

МБАЛ "Свети Пантелеймон" в готовност за планов прием на пациенти

viber icon

МБАЛ "Свети Пантелеймон" е в готовност за планов прием и планова оперативна дейност на пациенти. Това съобщи управителят на общинската болница в Пловдив д-р Константин Сапунджиев.

В петък министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов издаде заповед за промяна на  част от противоепидемичните мерки на територията на страната. Сред тях са възстановява плановият прием и плановата оперативна дейност в лечебните заведения и комплексните онкологични центрове.

"Всичките ни отделения са чисти от COVID-19 и хората, които имат планови операции могат вече да идват напълно спокойно.  Неврологичното ни отделение е най-доброто в Пловдив, а до сега беше празно. Същото бе и положението с останалите ни отделения.  Няма вече причини пациентите да чакат, а щом имат нужда веднага да потърсят лекарска помощ", заяви д-р Константин Сапунджиев. Той добави, че COVID-отделението в МБАЛ "Свети Панталеймон" работи на 20 % от капацитета си, след като броят на заразените от вируса намаля значително през последните дни.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?