Следвайте ни

МБАЛ "Свети Пантелеймон" набира доброволци за COVID отделението

viber icon

Проблемът с персонала за COVID отделението на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ не е решен и от лечебното заведение отново търсят доброволци, които да помогнат в третата вълна на пандемията. Това съобщи управителят на общинската болница д-р Константин Сапунджиев.

„Отделението е обезпечено с необходимата техника, снабдено е с медикаменти, има кислород, но няма достатъчно медицински специалисти, най-вече медицински сестри. Въпреки че Медицинският колеж, който обучава такива кадри, е в непосредствена близост и сме в постоянна комуникация с ръководството му, не ни достига сестрински персонал“, коментира д-р Сапунджиев. Той обясни, че в МБАЛ „Свети Пантелеймон“ има 50 легла за лечение на болни с коронавирус, в момента от тях заети са 38. Персоналът обаче не е достатъчен при увеличения капацитет и затова се търсят спешно доброволци, които да са:

- дипломирани лекари и медицински сестри;

- студенти по медицина от пети и шести курс;

- студенти от медицинските университети и колежи в страната, приключили или прекъснали семестриалното си образование;

- медицински специалисти/лекари, мед. сестри и акушерки/ в пенсионна възраст.

Болницата има нужда и от доброволци, които желаят да се включат в обслужването на пациентите и дейностите по дезинфекцията и хигиената на територията на лечебното заведение.

Д-р Сапунджиев е категоричен, че коронакризата не трябва да пречи на функционирането на останалите отделения в болницата. Затова е създадена организация за различни коридори, които не се пресичат – за  болните с  COVID-19 и останалите пациенти. Спазват се всички правила за дезинфекция, а на всеки новопостъпващ в болницата се прави безплатен за него антигенен тест.

„Вече имаме информация за най-сериозните усложнения след прекарана инфекция и важността на отделенията ни по неврология, кардиология и пулмология. Те не са прекъсвали работа, намират се в чисти зони, приемат пациенти само след направени антигенни тестове, а в тях работят много добри специалисти“, заяви още управителят на МБАЛ „Свети Пантелеймон“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Конкурс за директори

Конкурс за директори

20.03.2021 | 15:18

Общинския съвет да се самосезира,защо няма кадри в общинска болница, къде е сега онзи симпатяга от общинските съветници от ГЕРБ, дето кадрува директорите на болници., да обясни сега тези постижения на управленската политика.

Отговори
0 0
Лош ментърджей

Лош ментърджей

19.03.2021 | 09:24

От мааалата вземи ве За чистота и дезинфекция они са първи Така хубаво ще ви дезинфиктират и почистят с метлите че ще лъснете като Пловдив та даже и като София НАЛИ има голяма безработица НАЛИ давате по 3000 лева на санитарка Пък нямал умника персонал

Отговори
1 5
коментар

коментар

19.03.2021 | 08:48

Всички некадърни селяни работят в тази болница

Отговори
4 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?