49

МБАЛ „Свети Мина“ с постоянно ковид отделение

Автор Илияна Ангелова

Кардиологичното отделение в общинската болница „Свети Мина“ ще бъде преобразувано в постоянно COVID отделение. За целта е обявена обществена поръчка от управителя на здравното заведение, като финансирането ще бъде с евросредства.

За преобразуването се предвижда подмяна на вратите, полагане на нов фаянс, подовете ще са с антибактериална настилка, а помещенията - пребоядисани. В баните и тоалетните ще се подмени санитарният фаянс. Предвижда се изработка и монтаж на вентилационна система, осигуряваща притока на чист въздух и отвеждане на мръсния, както и много други подобрения според изискванията на спецификата за подобно отделение.

В момента болницата разполага с кислородна инсталация за 123 души.

 „Целта е да бъдем подготвени за евентуални кризисни ситуации. Очакваме от Министерството на здравеопазването да ни бъде предоставена безвъзмездно и съответната апаратура за лечение не само на основна, но и на придружаваща инфекция“, каза временно управляващият здравното заведение Мария Горева.

Срокът за изпълнение на строителството е максимум 60 календарни дни. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 163 484,11 лв. без ДДС или 196 180,93 лв. с ДДС.

Срокът за подаване на документи е до 07.11.2022 г.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?